Op zoek naar aandeelhouders

Kapitaalinjectie moet vooruitgang in Vion aanjagen

20 September 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Nu de varkensmarkt weer in de lift zit, heeft Vion de ambitie om op volle kracht door te stoten. Nadat in 2015 weer groene cijfers werden geschreven, is het vleesconcern uit Boxtel hard op zoek naar nieuwe financieringsbronnen met als doel om zichzelf klaar te stomen voor de toekomst.

Bij Vion maakt negativisme plaats voor ambitie

De afgelopen jaren heeft Vion zeg maar gerust moeilijke en uitdagende tijden gekend. De sjoemelaffaire met vlees gaf het imago van het bedrijf een flinke deuk, terwijl het bedrijf er in financieel opzicht bijna aan onder door ging. Anno 2016 gaat het echter weer beter en heeft negativisme plaatsgemaakt voor ambitie en vooruitgang. Het afgelopen jaar investeerde Vion al bijvoorbeeld zo’n 65 miljoen euro in het verbeteren van slachtlocaties.

Vanaf september wordt de locatie in Groenlo volledig ingezet voor de verwerking van ‘conceptvlees’. Voor de komende jaren wordt deze lijn verder doorgezet. Speerpunten in het nieuwe beleid zijn namelijk het verder op de kaart zetten van vleesconcepten zoals de Groene Weg en Good Farming Star. Daarbij wil het vleesconcern beter kunnen inspelen op exportmarkten, zoals bijvoorbeeld China.

Om klaar te zijn voor de toekomst onderzoek Vion samen met de enige aandeelhouder NCB de mogelijkheden voor verdere expansie. Aangezien de NCB, als overkoepelend orgaan van ZLTO, niet instaat is om Vion te voorzien van nieuw kapitaal, is het aannemelijk dat het geld opgehaald gaat worden bij nieuwe aandeelhouders. Hoeveel geld ermee gemoeid gaat, is nog niet bekend. Wel is bekend dat het financieringsproces ondersteund gaat worden door de ABN Amro bank. Dit kan overigens als merkwaardig worden geïnterpreteerd, aangezien de Rabobank van oudsher de huisbankier van Vion is.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
boereke 20 September 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10871590/Kapitaalinjectie-moet-vooruitgang-in-Vion-aanjagen-]Kapitaalinjectie moet vooruitgang in Vion aanjagen[/url]
lopen ze niet een beetje te hard van stapel, vorig jaar bijna failiet
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden