Inside: Varkens & Voer

Europese varkensprijzen gezamenlijk in de lift

21 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Er zit volop beweging in de Europese varkensprijzen. Medio september heeft een krap aanbod de boel weer in beweging gebracht en zitten de landen noteringen gezamenlijk in de lift. Alleen de Spaanse varkensprijs kijkt in week 38 naar beneden. Een blik op de prijsontwikkelingen in Europa.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ook andere Europese noteringen kunnen in week 38 een flinke stap naar boven zetten. De Deense varkensprijs kent eveneens een stijging van ruim twee cent tot 1,608 euro. De grootste stijgingen zijn zichtbaar voor de Duitse- en Nederlandse varkensprijs. Beide noteringen stijgen met maar liefst vijf cent, waarbij de Nederlandse varkensprijs nu op een niveau van 1,582 euro staat. Het hoogste niveau sinds halverwege 2014.  De Italiaanse varkenprijs is inmiddels de psychologische grens van de twee euro gepasseerd en noteert nu 2,027 euro per kilo en staat daarmee eenzaam aan de kop. Het is maar liefst drie jaar geleden dat dergelijke prijsniveaus in Italië werden behaald.

Of er nog meer muziek in de markt zit, zal de komende weken moeten blijken. Nu de prijzen flink zijn opgeschoten, leeft in Europa de gedachte dat de prijzen ook weleens een ommekeer kunne maken. Zeker ook omdat slachterijen in Europa tergend de huidige situatie onder ogen zien en behoorlijke stemming maken. Daarom is waakzaamheid voor teveel euforie geboden. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden