Omzet melkpoeder daalt

Varkensvlees kroonjuweel van Europese exportcijfers

28 September 2016 - Redactie Boerenbusiness

Niet alleen in aantallen, maar ook qua onderliggende waarde kan de Europese varkenssector uitstekende cijfers weerleggen. In de periode van augustus 2015 tot en met juli 2016 pluste de exportverdiensten met maar liefst 29 procent naar boven ten opzichte van dezelfde periode van een jaar eerder. De Europese melkveehouderij moet overigens rode cijfers schrijven.

Waarde varkensvlees is met 28 procent toegenomen

Sinds juli 2015 heeft het herstel van de crisis in de varkenshouderij zijn intrede gedaan, of althans vanaf dat moment zitten de opbrengsten weer in  de lift. In totaal stegen de opbrengsten met 1,1 miljard euro tot een totaal van ruim 4,8 miljard euro.  Ook de export van levende dieren steeg aanzienlijk in het afgelopen jaar, of althans qua waarde. In totaal stegen de opbrengsten met 427 miljoen tot een totaal van ruim 2,5 miljard euro.

De opbrengsten in de melkveehouderij kregen daarentegen juist een flinke knauw. Zo noteerde de omzet van melkpoeder en wei een verlies van 703 miljoen euro en daarmee kwam het totaal uit op 3,6 miljard euro. Boter kon overigens wel rekenen op een plus van 25 procent tot een bedrag van 820 miljoen euro, terwijl ook de omzet van kaas met ruim 5 procent is gestegen tot 3,5 miljard euro. Overall steeg de exportwaarde van alle agri- en foodproducten in Europa met 0,7 procent tot 128 miljard euro. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melkpoeder

Exportkansen melkpoeder verlagen druk melkprijs

Analyse Zuivelbusiness

Melkpoederexport gaat veel beter dan gedacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden