Inside: Varkens & Voer

Prijzen varkensvoeder komen nauwelijks in beweging

5 Oktober 2016 - Redactie Boerenbusiness

De stijgende trend in de brokprijzen die sinds juni gaande is, heeft in september niet kunnen doorzetten, of althans nauwelijks. Alleen zeugenhouders zagen de voorrekening nipt muteren, dit valt op te maken uit cijfers van het Landbouw Economisch Instituut (LEI).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Babybiggenkorrel maakte in september een zijwaartse beweging en noteerde 34,40 euro per 100 kilo. Ook start/overgangskorrel bleef in september onveranderd staan op 27,10. Dit prijsniveau is echter aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld eind 2015 het geval was. De prijs van vleesvarkensbrok noteerde 23,10 euro per 100 kilo en daarmee komt ook deze voeder niet in beweging.

Zeugenbrok kent zowel een plus als een min

De prijs van zeugenbrok maakte in september een tegenstrijdige beweging. Daar waar de prijs van zeugenbrok dracht met 5 cent daalde tot 22,70 euro per 100 kilo, zo steeg de prijs van zeugenbrok lakto juist met 5 cent tot 27,30 euro per 100 kilo. Ook zeugenbrok noteert nog steeds een stuk lager dan de prijsniveaus van vorig jaar in september.

De voerprijzen werden in september vooral in evenwicht gehouden door stabiele grondstoffenkoersen die balanceren op een relatief laag prijsniveau. In week 37 kende de tarwekoers op de Matif dan wel een prijsdip toen de notering wegzakte tot zo’n 140 euro per ton, maar de koers heeft ook begin oktober nog steeds moeite om boven de 160 euro per ton uitstijgen. De bovenkant van de tarwemarkt heeft last van de verwachte recordoogst in Noord-Amerika, waardoor er veel tarwe beschikbaar is in de wereld. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden