Slachterij Vion zet in op transparantie en consumentenpercepties. De uitdagende tijden omtrent 'achter-gesloten-deur' praktijken wil het bedrijf zo snel mogelijk achter zich laten en dus moet iedereen kunnen zien hoe het slachtproces werkt en hoe een slachterij er van binnen uit ziet.
Op een website van Vion heeft het bedrijf twee filmpjes geplaatst waarin het slachtproces van varkens en runderen stap voor stap in kaart is gebracht. Ook worden data en objectieve audit-verslagen, van bijvoorbeeld veterinaire controles, met enige regelmaat gepubliceerd. Francis Kint, CEO van Vion, laat weten dat de informatievoorziening vooral bedoelt is om geïnteresseerde consumenten een beeld geven van het slachtproces en de resultaten van de controles.
Klik hier voor de link naar het slachtproces van varkens.
Klik hier voor de link naar het slachtproces van runderen.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.