Prijsvechter stapt over

Aldi stopt schappen vol met Beter Leven varkensvlees

2 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het aanbod varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk zit in Nederlandse supermarkten in de lift, althans bij prijsvechter Aldi. Ook andere supermarkten schrijven groeicijfers, maar het gros retailers ziet juist de het aanbod teruglopen in de maand november.

Aldi maakt aanstalte om belofte waar te maken

Dit blijkt uit de VarkensvleesMonitor over november. Aldi kondigde in januari van dit jaar aan dat de supermarkt in 2016 over ging stappen op het Beter Leven keurmerk voor varkensvlees. In de eerste 10 maanden van dit jaar werd deze belofte nog niet terug gezien in de schappen, maar in november is ineens een forse stijging zichtbaar van 27 procent. Lidl is nog altijd koploper op gebied van Beter Leven met een ruim 80 procent Beter Leven vers varkensvlees in het assortiment. Wel schrijft de Duitse supermarktketen een min van 4 procent over november op het gewogen gemiddelde.

Albert Heijn is nummer 2 op de lijst en zag het gewogen gemiddelde met 2 procent oplopen tot 57 procent. De grootste daling is zichtbaar bij Dirk waar het aanbod met 8 procent terugliep tot 38 procent. Hoogvliet is hekkensluiter op de ranglijst en voert slechts 7 procent Beter Leven Vlees. Per saldo is het anbod met Beter Leven vlees niet gestegen in Nederlandse supermarkten. In totaal worden zo’n 2,5 tot 3 miljoen varken in Nederland geproduceerd onder het Beter Leven keurmerk. Medio november was het aanbod met Beter leven te ruim ten opzichte van de vraag. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden