Illegale aanvoer uit Vietnam

Chinese smokkelaars handelen nu ook in varkens

7 December 2016 - Redactie Boerenbusiness

In China is een tekort aan varkens en daarom staat de varkensprijs er stevig op. Om de tekorten in te lossen wordt er ‘legaal’ varkensvlees uit Europa en de VS ingevoerd, maar ook buiten het boekje doen de Chineze zaken en worden varkens aangevoerd.

Een Chinees persbureau meldt dat Chinese slachthuizen massaal worden bevoorraad met Vietnamese varkens die, zonder tussen komst van autoriteiten, worden ingevoerd. Hierdoor vindt er geen medische keuring plaats. De reden van de smokkelpraktijken heeft vooral met de gunstige varkensprijs in Vietnam te maken, waar varkens 0,58 euro per kilo goedkoper noteren dan een doorsnee Chinees varken. Naar schatting worden dagelijks circa 15.000 dieren het land binnen gesmokkeld. 

De autoriteiten in China zitten er overigens wel bovenop. In de eerste 8 maanden van dit jaar zijn al ruim 260.000 varkens in beslag genomen die uit Vietnam illegaal het land zijn binnengesmokkeld. De autoriteiten zijn vooral bang voor de insleep van dierziektes als bijvoorbeeld mond en klauwzeer. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden