Mestverwerking neutraliseren

COV schetst kaders voor vleessector tot 2025

15 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De eer was woensdagmiddag aan Jaco Geurts, Tweede Kamerlid bij het CDA, om het rapport ‘2025 De Nederlandse vleessector in balans’ in ontvangst te nemen. In dit rapport wordt door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV)  een beeld geschetst van de toekomst voor de vleesindustrie en worden doelstellingen en uitdagingen uitgesproken.

Kosten van mestverwerking tot nul maken 

De vleessector is de grootste foodexporteur van Nederland met een omzet van circa 10 miljard euro, terwijl de sector zo’n 12.000 arbeidsplaatsen kent. Om deze positie te continueren en toekomstbestendig te zijn, heeft het COV een aantal speerpunten op papier gezet die de komende jaren richting en houvast moeten bieden. Volledige transparantie en ketensamenwerking zijn hierbij het credo. Een concrete doelstelling bijvoorbeeld is om voor 2026 de mestverwerkingskosten te neutraliseren.  

Tijdens de presentatie van het rapport werd uiteraard ook gesproken over de uitdagingen van de vleessector. Hoe behoud de sector aansluiting met de maatschappij en hoe positioneert de sector zich in de markt zijn vragen waarop de sector een antwoord moet vinden. Het creëren van balans in enerzijds de wensen van de burger en anderzijds de eisen van de prijsgeoriënteerde consument is een grote uitdaging in deze. ‘Freeridegedrag’, van welke ketenpartij dan ook, hoort in elk geval niet thuis en daarom lanceert het COV een gedragscode waarop actief getoetst wordt.  

Per saldo behoort de Nederlandse vleessector – met de veehouderij daarbij in de kielzog – tot de beste van de wereld. Deze concurrentiepositie kan Nederland behouden met Innovatieve kracht, een constante en gegarandeerde kwaliteit van het product, duurzame productie in combinatie met een gezonde handelsgeest, zo klinkt het streven van het COV. 

Klik hier voor de video

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Hendrik 15 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10872672/COV-schetst-kaders-voor-vleessector-tot-2025]COV schetst kaders voor vleessector tot 2025[/url]
Mooie video, op 3,16 de overheid steunt deze bedrijfstak.......
geloof niet dat de gemiddelde boer het daar mee eens is. Steunen hoeft ook niet, maar niet belemmeren zou al mooi zijn.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden