5 vragen aan Postcodeloterij

Woordkeuze vee-industrie was een stomme fout

20 December 2016 - 3 reacties

Een gezamenlijke advertentie van de Nationale Postcode Loterij en Wakker Dier tegen de 'vee-industrie' leidde tot een massaal Facebook protest. De Postcode Loterij wil de woordkeus aanpassen, maar trekt de steun aan Wakker Dier niet in. ‘Verandering gaat vaker gepaard met kritische vragen.’

Bent u op de hoogte van de sociale media actie: 'Koop geen oudejaarsloten, daarmee help je de boeren naar de kl*ten?’
Ja. We betreuren het dat er mensen zijn in de veehouderij die we met de advertentie in het NRC Handelsblad hebben gekwetst.

Verbaast de ophef u? Zo ja waarom, zo nee waarom niet?
Nee. Verandering gaat vaker gepaard met (kritische) vragen. Uiteraard bekijken we de kritische vragen grondig en hebben we hierover contact met het goede doel zelf. Gedurende het hele jaar onderhouden we nauw contact met de goede doelen om op de hoogte te blijven van de besteding van de gelden die wij dankzij de 2,7 miljoen deelnemers kunnen verdelen en om ons te informeren over hun activiteiten.

We krijgen ook positieve reacties over Wakker Dier


Hoe nu verder? Is er een mogelijkheid dat de campagne wordt stopgezet?
Wij steunen Wakker Dier in haar doelstelling om alle dieren een dierwaardig leven te geven, onder andere door supermarktketens te stimuleren diervriendelijker producten in te kopen voor een eerlijke prijs. Bijvoorbeeld door de campagne tegen de kiloknaller. Wij vinden het belangrijk dat de goede doelen die we steunen een breed draagvlak genieten en aanvullend zijn in hun aanpak om de wereld mooier te maken.


Realiseert u zich dat de advertentietekst over de varkenshouderij een complete beroepsgroep als criminelen wegzet?
Voor zover dit geval is met het gebruik van het woord 'vee-industrie' is dat niet de bedoeling en spreken we verder van 'veehouderij'. Graag benadrukken we dat wij evenzeer positieve reacties ontvangen van deelnemers over de impact die Wakker Dier heeft op de transitie naar diervriendelijkere vleesproductie. Onze visie is dat goede doelen met een verschillende aanpak nodig zijn om de problemen in de wereld het meest effectief aan te pakken.

De Postcode Loterij steunt ook doelen als Natuur en Milieu en de Dierenbescherming, waarmee de veehouderij samenwerkt. Wakker Dier is veel radicaler. Waarom bent u toch deze naar terrorisme neigende groep gaan steunen?
Wakker Dier voldoet aan de criteria waar goede doelen aan moeten voldoen om steun van de Postcode Loterij te ontvangen. Voor de criteria verwijs ik u naar onze website.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
geert 20 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10872732/Woordkeuze-vee-industrie-was-een-stomme-fout]Woordkeuze vee-industrie was een stomme fout[/url]
Wakker Dier voldoet aan de criteria van de goede doelen van de Postcode Loterij. Dus een veehouder kan beter een ander doel kiezen anders steunt hij z,n eigen ondergang
petatje 20 December 2016
Ja Geert ,maar dat is langer bekend. En, ze steunen eerst zichzelf en RTL, wat er overblijft gaat naar andere instellingen die eerst zichzelf onderhouden en dan nog wat aan hun zogenaamde doelen. Een aantal van die goede doelen moet continu schoppen tegen iets, anders verliezen ze hun bestaansrecht.
Dat iets is helaas vaak landbouw. Die actie koop geen postcodeloten want die helpen de kip met de gouden eieren naar de kl.ten is trouwens wel een goeie!
Abonnee
Gerard Groot Koerkamp 22 December 2016
Als je toegeeft dat je de veehouderij gekwetst hebt moet je toch ook begrijpen dat wakker dier de veehouderij kwetst en dus van een goed doel geen sprake is.
Abonnee
betweter 22 December 2016
het is bij die lui altijd sorry achteraf, dat doen ze bewust, eerst liegen en dan sorry, dat DCA daar nog ruimte voor maakt is al erg, dood zwijgen die lui.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Boeren willen niet wijken voor Schiphol

Nieuws Stikstof

Boeren willen niet wijken voor Schiphol

Wakker Dier vindt welzijn koe te weinig verbeterd

Nieuws Melk

Wakker Dier vindt welzijn koe te weinig verbeterd

Eén-ster kip, unieke kans voor Poolse pluimveesector

Achtergrond Kip

Eén-ster kip, unieke kans voor Poolse pluimveesector

Boeren met trekkers weer op de barricaden

Nieuws Boerenprotest

Boeren met trekkers weer op de barricaden

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief