Eigen vermogen flink gestegen

Danish Crown op het overnamepad

27 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Deense vleesgigant Danish Crown heeft een budget van 670 miljoen euro beschikbaar om haar ‘fourwheel drive’ strategie te verwezenlijken, die in 2021 moet leiden tot een 8 cent hogere varkensprijs, vergeleken met de concurrentie.

Het budget van 670 miljoen euro wordt niet alleen gebruikt om organische groei van de organisatie op eigen kracht te realiseren, maar ook voor overnames. Dit jaar kocht Danish Crown in de Scandinavische thuismarkt ondermeer  de Noorddeense slachterij Munch en de Zweedse vleesverwerker Chark.

Fourwheel drive strategie aangedreven door consumenten

Of Danish Crown ook ambities voor overnames heeft buiten de Scandinavische thuismarkt is niet bekend. In Nederland wordt  Vion in verband gebracht met een overname, omdat de Nederlandse marktleider tientallen miljoenen nodig heeft voor investeringen in Nederlandse en Duitse slachterijen. Het bedrag van 670 miljoen euro baseert het Deense vakmedium www.landsbladet .dk op bronnen die de ledenvergaderingen in december dit jaar hebben bijgewoond. Danish Crown zelf doet geen mededelingen over het investeringsbudget.

Danish Crown zag haar eigen vermogen dankzij hogere winsten het afgelopen boekjaar stijgen van 22,7 naar 27,3 procent. Dat biedt ruimte voor opkoop, in plaats van zelf op zoek te gaan naar kapitaalsinjectie, zoals de afgelopen jaren gebeurde. De coöperatie lanceerde in november van dit jaar de zogenaamde 4WD strategie. Deze strategie houdt in dat Danish Crown niet langer een ‘achterwiel aangedreven stationcar gericht op slachtvarkens en grondstoffenproductie wil zijn maar een 4WD truck, die model staat voor vleesverwerking die toegevoegde waarde oplevert en wordt aangedreven door klanten, vleesverwerking en vooral de consumenten.’

Bron: Landsbladet

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Meesters in Management 20 Juli 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/rss/algemeen/artikel/10872818/danish-crown-op-het-overnamepad][/url]
Uitstekende post.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden