Overzicht FeedInternational

Tot welk illuster rijtje behoort ForFarmers?

27 November 2017 - Wouter Baan - 1 reactie

ForFarmers produceerde in 2016 ruim 9,2 miljoen ton en is daarmee het achtste grootste veevoerbedrijf ter wereld. In de top 20 prijken ook de namen van Agrifirm, De Heus en Nutreco. Dit blijkt uit een overzicht van FeedInternational.

CP Group uit Thailand was vorig jaar verreweg de grootste voerproducent ter wereld met 27,6 miljoen ton. De 2 andere spelers uit de top 3 zijn New Hope Group (China) en Cargill (Verenigde Staten) met een productie van respectievelijk 20 miljoen en 17,9 miljoen ton. ForFarmers is de enige Europese speler in de top 10.

Nederland levert Europese top 4

Agrifirm en De Heus
Met 6,7 miljoen ton bekleedt Agrifirm de twaalfde plaats in het overzicht. Het Gelderse voerbedrijf De Heus staat met 5,95 miljoen ton op plaats 17. Nutreco volgt, met 5,9 miljoen ton, op de voet. In het overzicht (top 100). Opvallend is dat de 4 grootste Europese voerbedrijven uit Nederland komen.

In Azië werd in 2016 verreweg het meeste veevoer geproduceerd: 193 miljoen ton. De helft van de 10 grootste voerproducenten is dan ook Aziatisch. Europa volgt op plek 2 met 73 miljoen ton. Met 66,8 miljoen ton staat Noord-Amerika op plek 3. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 27 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/agribusiness/artikel/10876710/tot-welk-illuster-rijtje-behoort-forfarmers][/url]
For Farmers is een prima bedrijf
ervaringsdeskundige 30 November 2017
Een boer/klant moet zich niet blind staren op hoge omzetcijfers. Maar bezig zijn met de prijs/kwaliteitsverhouding (transparantie voedingswaarde) van de geleverde voeders. Als een boer dat wat meer zou doen, zou die er achter komen dat een mkb voederfirma vlotjes de concurrentie aankan met de grotere spelers. Grote firma's zijn vaak log en vallen daardoor door de loop van tijd weer uit elkaar en dan begint het weer terug opnieuw. Zoals in de natuur.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden