Shutterstock

Nieuws Super Bowl

Kippenvleugels vliegen uit de Amerikaanse schappen

2 Februari 2019 - Tim Roetman - 3 reacties

In de Verenigde Staten (VS) vindt zondag 3 februari de 'Super Bowl' plaats. Dit is de grootste American Football-wedstrijd ter wereld. Op die dag stijgt de vleesconsumptie doorgaans naar grote hoogtes, want rondom deze wedstrijd verstouwen de Amerikanen maar liefst 1,38 miljard kippenvleugeltjes. 

De raming is gedaan door het National Chicken Council (NCC). Aangezien de VS ruim 325 miljoen staatsburgers telt, betekent dit dat elke burger gemiddeld 4 vleugels verteerd. Gekscherend grappen de Amerikanen dat alle kippenvleugels bij elkaar ongeveer 2 keer de omvang van de aarde is. 

Door de populariteit van de kippenvleugels is het NCC een petitie gestart om de dag na de Super Bowl om te toveren in een nationale feestdag, die luistert naar de naam: 'National Chicken Wing Appreciation Day'. Oftewel: een dag die volledig in het teken staat van de 'chicken wing'. 

Pluimveehouder profiteert 
De Amerikaanse pluimveesector likt spreekwoordelijk de vingers af bij de enorme vraag naar kippenvleugels. Voor die 1,38 miljard kippenvleugels worden minimaal 690 miljoen kippen geslacht en dat is ongeveer 25% van de jaarlijkse vleeskuikenproductie in de VS (gebaseerd op cijfers uit 2017).

In aanloop naar de wedstrijd stijgen doorgaans de pluimveeprijzen. Ook de consumentenprijs in de supermarkt trekt aan, maar dat staat de consumptie blijkbaar niet in de weg. Naast de pluimveesector, profiteert ook de varkenssector van de Super Bowl: vrijwel elk jaar leven de varkensprijzen op. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Jan Bos 2 Februari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10881228/kippenvleugels-vliegen-uit-de-amerikaanse-schappen]Kippenvleugels vliegen uit de Amerikaanse schappen[/url]
Voor 1,38 miljard kippenvleugels 690 kippen slachten? De wonderen zijn de wereld nog niet uit!!
Piet 3 Februari 2019
Jan bos niet goed wakker. Goed lezen wat er staat!!
Jan Bos 3 Februari 2019
Wel goed wakker! Tekst is aangepast! Gisteren stond er toch echt 690!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden