Shutterstock

Inside Varkens

Biggenkrapte laat dieptepunt achter zich

4 Maart 2019 - Wouter Baan - 18 reacties

De biggenprijzen in Europa laten nu al weken een consistent beeld zien. Hoewel het aanbod langzaam toeneemt, ziet het er nog niet naar uit dat de opwaartse lijn op korte termijn ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt staat nog steeds in het teken van schaarste, al lijkt het dieptepunt achter de rug te liggen. Diverse handelaren maken namelijk melding van een oplopend seizoensmatig aanbod. Dit neemt echter niet weg dat er op basis van de meest recente CBS-cijfers veel minder biggen verwacht worden, vergeleken met andere jaren.

Stijgende noteringen 
Vanuit de oplopende toeslagen, wordt in Nederland nog steeds geroepen om hogere biggennoteringen. De DCA BestPigletPrice stijgt deze week met €1 tot €43,50 per big. Dit is echter €4,50 lager dan dezelfde week in 2018; toen steeg de notering door tot eind maart en volgde daarna een stabiele periode.

In Duitsland blijft het aanbod onverminderd krap in relatie tot de vraag. Daarom moeten vleesvarkenshouders nog steeds geduld hebben, voordat zij de gewenste partij geleverd krijgen. De Nordwest-notering is met €1 gestegen tot €43 per big; de trendmelding voor deze week voorziet een plus van €0,50. De marktsituatie kan per Duitse deelstaat overigens wel wat verschillen.

Varkensprijs Vion
De varkensprijs van Vion blijft staan op €1,43 per kilo. De slachterij spreekt van ongewijzigde marktomstandigheden vergeleken met vorige week; toen was er sprake van een ruim varkensaanbod en overwegend vlakke vleesprijzen. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden