Aangeboden door Boerenbusiness

Kies je wel of niet voor een AOV?

19 April 2019

Veel agrarisch ondernemers kiezen ervoor zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, terwijl anderen dat niet doen. Die laatste groep wijst dan vaak op de hogen kosten die bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) komen kijken. Kies je nou wel of niet voor een AOV?

Duur of goedkoop, een klein of groot risico, het zijn allemaal subjectieve begrippen. Wat de ene persoon een kleine kans vindt, ziet de ander als gemiddeld of groot. Met andere woorden: er is geen standaardoplossing. Het is belangrijk om jezelf een aantal belangrijke vragen te stellen bij de overweging voor een AOV.

Wanneer ik ziek wordt, wie kan mij dan (eventueel tijdelijk) helpen? Heb je bijvoorbeeld medewerkers, of kan de buurman wat dagen bijspringen? En als je daarna iemand in moet huren, voor hoeveel uur in de week is dat nodig en wat kost het? En vooral: wat is het gevolg als je er 1 of meerdere jaren uit de running bent?

Eindleeftijd
Een andere belangrijke overweging die meespeelt bij de keuze voor een AOV, is de verzekerde eindleeftijd. Deze bepaalt de leeftijd waarop je het risico niet per se meer hoeft te verzekeren. Dat is echter niet eenvoudig, maar wel belangrijk bij het maken van de juiste keuzes. Je partner en (eventueel) je kinderen spelen hierin eveneens een rol. Welke producten vervolgens het beste passen bij jouw situatie is een volgende stap. Een aantal verzekeraars helpt hier al een handje in door polissen voor specifieke doelgroepen te maken; zo is er ook een verzekering gericht op boeren.

Als laatste is het dan een zaak om de offertes te vergelijken en de beste oplossing te kiezen. Vergelijk vooral de kosten over de gehele looptijd en kijk niet alleen naar het eerste jaar. Hoe weeg ik de risico's, ten opzichte van de maandpremie, af? Kortom: zekerheid en rust versus de kosten. Die uitkomst kan voor elke ondernemer anders zijn.

Zekerheid en rust
Boerenbusiness en De Goudse menen dat het goed is om de balans een beetje meer door te laten slaan naar zekerheid en rust. Dit doen zij door een speciale polis te ontwikkelen die beter inspeelt op de risico’s van de boeren, en mede daardoor ook goedkoper is. Daarnaast hebben we een aantal specialisten betrokken bij onze samenwerking en die begeleiden en maken het bovenstaande proces eenvoudiger, waardoor je meer tijd overhoudt voor ondernemen.

Deze specialisten kijken desgewenst naar al jouw verzekeringen. Kan het gehele pakket bijvoorbeeld goedkoper? Zij hebben op deze manier al in een groot aantal gevallen tienduizenden euro's bespaard. Zo wordt de keuze misschien toch nog makkelijk.

Meer weten? Kijk op: Hoe zit het met mijn AOV?

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden