Shutterstock

Inside Varkens

Varkensprijs helpt biggenmarkt een handje

5 Augustus 2019 - Wouter Baan - 20 reacties

De biggenmarkt zat de afgelopen weken in zwaar vaarwater, maar het zicht op een betere afzet neemt toe. De vraag naar biggen trekt namelijk aan nu de varkensprijzen in de lift zitten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel het met de vraag naar biggen nog altijd geen storm loopt, gaat de afzet wel gemakkelijker dan een paar weken geleden. De aantrekkende varkensprijs tempert de weerstand van vleesvarkenshouders. Daarbij zijn de biggen door de recente koersval vriendelijk(er) geprijsd.

Duitse markt in balans 
Het bovenstaande neemt niet weg dat er nog steeds losse koppels boven de markt zweven die lastig te plaatsen zijn. De vraag uit Spanje is zwak, al is dat gebruikelijk in de tijd van het jaar. Vanuit Duitsland komen betere geluiden. Het aanbod is daar in lijn met de vraag. De Duitse biggenprijzen zijn dan ook gestabiliseerd op €56 per big. Ook in Denemarken bewegen de noteringen ondertussen al een paar weken stabiel.

In Nederland pleit een flink aantal handelaren voor een stabiele DCA BestPigletPrice (BPP). Tegelijkertijd zijn er ook handelaren die vinden dat de notering nog niet conform de marktsituatie is en dus verder omlaag moet. Uit de opgaven bij DCA-Market blijkt dat het verschil tussen de laagste (€41) en hoogste (€5) inzending €5 per big bedraagt. Dit typeert de verschillende zienswijzen die er zijn. De BPP blijft staan op €44 en vindt zodoende na 7 weken weer een bodem.

Vion verhoogt 
De varkensprijs van Vion stijgt met €0,05 tot €1,83 per kilo. Daarmee geeft de slachterij blijk van een verbeterde vleesafzet. Met uitzondering van de varkenshaas stijgen vrijwel alle karkasonderdelen in prijs. Vooral de prijs van procureurs lopen hard op. Hoewel diverse vleesverwerkers het in de vakantietijd rustiger aandoen, is er sprake van krapte in grondstof. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden