Shutterstock

Inside Varkens

Varkenshandel is geen spel zonder grenzen

16 Augustus 2019 - Wouter Baan

De varkensprijzen zaten in een goede flow, maar Duitse slachterijen hebben zand in de motor gestrooid.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het momentum lijkt vervlogen, nu de verhoging van de VEZG-notering niet is opgevolgd door de grote Duitse slachterijen. Tönnies stelt dat de vleesprijzen, de forse stappen die de varkensprijzen hebben gezet, niet kunnen bijbenen. Daarbij is er in hun ogen teveel euforie over de afzetkansen in China

Tot hier toe en niet verder
De varkensprijzen leken op weg de grens van €2 per kilo te passeren, maar slachterijen geven nu aan: tot hiertoe en (voorlopig) niet verder. Dit neemt niet weg dat de markcondities positief blijven. Het aanbod is overwegend krap, al gedijen de varkens goed bij deze temperaturen.

Voor volgende week komen Nederlandse slachterijen makkelijker aan de varkens, doordat er in Duitsland voor de vierde keer dit jaar een Hauspreise op het bord staat. Die Hauspreise speelt vlees inkopende partijen in de kaart. Zij uiten daarom flink meer weerstand. Afvlakkende vleesprijzen liggen daarmee in het verschiet. 

Stabiele Beursprijs
Al met al is het marktritme verstoord en daarmee de goede flow vervlogen. Voor de DCA Beursprijs 2.0 is zodoende geen derde verhoging op rij weggelegd. De notering voor geslachte varkens blijft staan op €1,76 per kilo. De prijs van levende varkens noteert onveranderd op €1,42 per kilo.  

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden