Shutterstock

Inside Varkens

50 euro in zicht voor DCA BestPigletPrice

21 Oktober 2019 - Wouter Baan - 8 reacties

Dankzij een niet al te ruim aanbod kan de ondertoon op de biggenmarkt verder verbeteren. De DCA BestPigletPrice (BPP) is ondertussen niet meer ver verwijderd van de grens van €50 per big.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenhandel kabbelt lekker door. We zitten inmiddels midden in de herfst, maar dat remt de vraag niet of nauwelijks. Dit komt door het feit dat de varkensprijzen makkelijk standhouden op een hoog niveau. Ook kijken de noteringen eerder met een schuin oog omhoog, dan naar beneden.

Spanje meer aan de markt
Het aanbod van biggen is niet ruim, wat een logisch gevolg is van de geslonken zeugenstapel in veel Europese landen. De afzet in Nederland loopt al een tijdje goed door en nu komt ook het buiteland meer aan de markt. De handelaren melden dat de Spaanse integraties in toenemende interesse tonen. Daar geeft de Spaanse biggenprijs, die met €1 tot €39,50 per big pluste, ook blijk van. 

Het aantrekkende marktsentiment zorgt ervoor dat de toeslagen links en rechts weer omhoog gaan. Om deze ontwikkeling tegen te gaan, opteren veel handelaren bij DCA Markets voor hogere biggenprijzen. Daarom stijgt de BPP met €1 tot €48,50 per big. Historisch gezien blijft de biggenprijs in de komende weken naar boven kijken. 

Vleesprijzen omhoog
De varkensprijs van Vion blijft stabiel staan op €1,93 per kilo. De slachterij spreekt van een vlot lopende afzet buiten Europa. Vooral China is aan de markt, al mag dat geen geheim meer zijn. De afzet in Europa loopt naar eigen zeggen stroever.

Dit blijkt echter niet zozeer uit de prijzen van de vleesonderdelen die DCA Markets sinds kort noteert. De procureurs bijvoorbeeld plussen met €0,10, terwijl de buiken, hammen en ribstukken ook aanzienlijk in waarde aantrekken.  

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden