Shutterstock

Inside Varkens

Volgt Duitse varkensprijs Nederlandse demarrage?

8 November 2019 - Wouter Baan

De Nederlandse prijsopleving van de afgelopen week is niet opgevolgd in Duitsland. Dat betekent dat de DCA Beursprijs 2.0 voorlopig aan de grond genageld staat en moet afwachten of de Duitse noteringen alsnog gaan plussen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Zoals eerder deze week aangegeven bepalen Denemarken en Nederland momenteel het tempo op de Europese varkensmarkt. Normaal gesproken is die rol weggelegd voor Duitsland en in mindere mate voor Spanje. De Duitse VEZG-notering bleef deze week echter opnieuw steken op €1,85 per kilo.

De grote vraag is of de notering in de komende week alsnog gaat plussen. Zo ja, dan kunnen de Nederlandse varkensprijzen mogelijk een volgende stap zetten. Zo niet, dan lijkt de top voorlopig bereikt.

Vleesmarkt blijft positief
Kijkend naar de marktsituatie dan behoort een Duitse plus tot de mogelijkheden. Het varkensaanbod wordt als normaal omschreven, maar de afzet van varkensvlees loopt op volle toeren. China vraag volop en ook Japan importeert de nodige volumes. Bovendien is er ook krapte op de Europese vleesmarkt. Dit uit zich met name in de Oostelijke lidstaten. Veel afnemers willen zich indekken voor de Kerst en dat maakt dat de vleesprijzen alsmaar stijgende zijn.

De positieve vleesmarkt maakt dat Nederlandse slachterijen het gaspedaal ingedrukt houden. Dat de varkens loodzwaar zijn, komt daarom goed van pas. Het gemiddelde slachtgewicht noteerde in de afgelopen week maar liefst 99 kilo en er gingen 316.000 varkens aan de haak.

Stabiele Beursprijs
Voor de DCA Beursprijs is het wachten op een reactie uit Duitsland. De kans daarop wordt als fifty-fifty ingeschat. De notering voor geslachte varkens blijft daarom staan op €1,81 per kilo. De prijs van levende varkens noteert onveranderd op €1,46 per kilo.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden