Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Miljarden beschikbaar voor extra SDE+-subsidieronde

25 November 2019

Eric Wiebes, de minister van Economische Zaken en Klimaat, kondigde recentelijk aan dat er een extra SDE+-subsidieronde wordt opengesteld in het voorjaar van 2020. Wiebes wil voor deze ronde tussen de €1,5 miljard en €2 miljard beschikbaar stellen.

De extra subsidieronde is een onderdeel van een reeks maatregelen om de klimaatdoelen te realiseren. "Een aantal projecten die in principe klaar zijn om SDE+-subsidie aan te vragen, zullen in de najaarsronde 2019 geen succesvolle aanvraag kunnen doen door het ontbreken van de benodigde vergunning(en) ten gevolge van de PAS-uitspraak en/of een negatieve transportindicatie van de netbeheerder", aldus Wiebes.

Extra voorjaarsronde in 2020
In de voorjaarsrondes van 2019 is een deel van het beschikbare budget niet benut. Er bleef €1,1 miljard van het budget over. De kans is aanwezig dat er in de afgelopen najaarsronde tevens budget onbenut is gebleven. Het niet-benutte budget van deze rondes wordt gebruikt voor deze extra subsidieronde in het voorjaar van 2020. De ronde wordt eind maart 2020 opengesteld.

Het definitieve budget zal, onder andere op basis van het verloop van de najaarsronde, later vastgesteld worden door de minister. Dat geldt tevens voor de basisbedragen van de subsidie, want die worden aangepast naar de meest actuele inzichten voor het voorjaar 2020. Voor de rest zal deze extra SDE+-subsidieronde (qua opzet) gelijk zijn aan de najaarsronde van 2019.

SDE+-subsidie
De SDE+-subsidie is een van de belangrijkste subsidies van dit moment voor zonnepanelen. Het stelt een bedrijf namelijk in staat om 3 keer geld te verdienen met zonnepanelen: een ondernemer bespaart op zijn eigen stroomrekening, ontvangt subsidie per opgewekte kWh zonne-energie en kan de opgewekte stroom die niet wordt gebruikt verkopen aan de energieleverancier.

  • Bekijk hier een rekenvoorbeeld van de totale investering en opbrengst van een zonnepaneleninstallatie met SDE+-subsidie.

Een verkregen SDE+-subsidie is geldig voor de periode van 15 jaar. Daarbij is een dakoppervlak van minimaal 100 m2 nodig. Voor de subsidie is altijd een beperkt budget beschikbaar. Dus: wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Het is daarom raadzaam om bij interesse niet te lang te wachten met de aanvraag.

Advies op maat
Regels en subsidies rondom zonnepanelen veranderen voortdurend. Een professionele installateur volgt de ontwikkelingen op de voet en kan een (agrarisch) ondernemer volledig ontzorgen: van de subsidieaanvraag tot de installatie en het onderhoud.

Voor advies op maat kunt u terecht bij Energy Shift, een specialist die inmiddels ruim 600 zonnepaneleninstallaties in Nederland heeft geplaatst en voor meer dan 460.000 zonnepanelen subsidie heeft aangevraagd en ontvangen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden