Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Zo herken je kwaliteit bij zonnepanelen

12 December 2019

Als ondernemer wil je de allerbeste zonnepanelen op je dak. Maar hoe weet je of de kwaliteit goed is? Jan Aernoud van Eeken, technisch directeur van Energy Shift, weet er alles van. Hij bezocht dit jaar meerdere fabrieken in Azië, waar vrijwel alle zonnepanelen worden geproduceerd.

De ene fabriek is de andere niet. Bij de productie van zonnepanelen zijn de details doorslaggevend. Een productieomgeving die niet schoon of optimaal is, kan net als een klein productiefoutje grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van zonnepanelen. Alle topmerken werken met een volautomatisch productieproces en testen de zonnepanelen uitgebreid om de kwaliteit te kunnen garanderen.

Zonnepanelen bestaan uit twee lagen silicium (gesmolten zand). Met behulp van speciaal EVA-folie wekken de producenten elektrische spanning op tussen de lagen. Glasplaten en profielen maken de panelen compleet. Het EVA-folie moet binnen een dag verwerkt worden. Als het langer aan licht wordt blootgesteld, zal het vermogen van de panelen na ongeveer 7 jaar flink dalen.

Kies ervaren specialist
Er zijn veel aanbieders, maar die leveren niet allemaal dezelfde kwaliteit. Kies zeker bij grote installaties voor een specialist met ervaring in jouw branche, controleer de certificeringen en vraag naar het merk zonnepanelen waarmee het bedrijf werkt. Twijfels? Informeer ook eens bij je bank. Immers, alleen projecten van betrouwbare bedrijven en leveranciers zijn financierbaar.

Maximaal rendement
Een omvormer zet de opgewekte energie om in wisselstroom. Bij centrale omvormers vormen de panelen een serie en wordt de opbrengst van de zonnepanelen bepaald door het zwakste zonnepaneel. Dat is bijvoorbeeld nadelig bij vervuiling of schaduw.

Steeds meer ondernemers kiezen - mede op advies van verzekeraars - voor een installatie met zogeheten Power Optimizers. Dit zijn intelligente kastjes die het maximale rendement uit elk afzonderlijk paneel halen en automatisch uitschakelen bij brand. 

Kwaliteit in de meterkast
Bij grote installaties, zoals vaak bij agrarische bedrijven, moet er ook in de meterkast veel gebeuren. De lat ligt hoog, want de veiligheid en het welzijn van mens en dier staan voorop. De installaties moeten bovendien voldoen aan strenge eisen van verzekeraars. Kwaliteit zie je ook terug in de meterkast. Gebruik je bijvoorbeeld kabels die net aan de norm voldoen? Of neem je toch de iets dikkere exemplaren? Echte specialisten kiezen voor de allerbeste kabels en apparatuur en leggen alles netjes aan. Dus geen spaghetti aan kabels. 

Recyclebare zonnepanelen
Energy Shift geeft 25 jaar garantie op onze zonnepanelen. Daarna kun je er nog jarenlang plezier van hebben, maar neemt het vermogen langzaam af. Als je de zonnepanelen vervangt, kun je de oude exemplaren kosteloos teruggeven. Zonnepanelen op het dak werkt hiervoor samen met PV Cycle, een organisatie die de panelen recyclet. Een duurzame oplossing voor een duurzaam product.

Advies op maat
Meer weten over uw situatie en hoe groot het rendement is dat u kan halen uit een investering in zonnepanelen op uw dak? Voor advies op maat kunt u terecht bij Energy Shift, een specialist die inmiddels meer dan 600 zonnepaneleninstallaties in Nederland heeft geplaatst en voor meer dan 460.000 zonnepanelen subsidie heeft aangevraagd en ontvangen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden