Cuno de Bruin

Nieuws Acties FDF

FDF blaast actie af, losse protesten op til

17 December 2019 - Thomas Doornbos - 8 reacties

Farmers Defence Force (FDF) blaast het aangekondigde protest van woensdag 18 december af, omdat de rechtbank laat weten niet in te gaan op het hoger beroep. Inmiddels gaan er echter berichten rond waaruit blijkt dat de boeren zelfstandig actie gaan voeren.

Farmers Defence Force had een hoger beroep aangespannen, omdat de rechter het blokkeren van distributiecentra dinsdagochtend 17 december heeft verboden. Bij het overtreden van dit verbod, krijgt Farmers Defence Force een dwangsom opgelegd van €100.000 per geblokkeerde locatie. In een hoger beroep hoopte FDF deze uitspraak aan te vechten.

De rechtbank in Leeuwarden heeft echter besloten dat het te laat is voor een hoger beroep. Farmers Defence Force riep na de uitspraak eerst nog op distributiecentra niet blokkeren, maar louter te hinderen. Inmiddels heeft FDF besloten om de boeren op te roepen de protesten volledig af te blazen.

Op eigen initiatief
Uit verschillende berichten op sociale media blijkt echter dat boeren nu op eigen houtje actie willen voeren. Op die manier kan Farmers Defence Force niet aansprakelijk gesteld worden voor de acties. Op deze manier kan een dwangsom niet aan hen worden opgelegd. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
8 reacties
hosternokke 17 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885070/fdf-blaast-actie-af-losse-protesten-op-til]FDF blaast actie af, losse protesten op til[/url]
word toch later jumbo !!!!!
Gerrit 17 December 2019
Pffffffhhee! De slag en de oorlog verloren! Uitgegomd.
Pietje 17 December 2019
Prima dat rechter demonstratie verbiedt.
Maar nu niet met twee maten meten;
voortaan ook alle stakingen en demonstraties bij PARTICULIERE bedrijven verbieden wanneer deze de bedrijven hinderen in een normale bedrijfsvoering.
Wie het ergens niet mee eens is mag dat buiten werktijd doen zonder moetwillig schade aan deze bedrijven te veroorzaken
Piet 17 December 2019
Exit FDF.
Kjol 17 December 2019
Deze uitspraak van de rechter heeft een precedentwerking naar toekomstige stakingen, het stakingsrecht is hiermee behoorlijk verkleind.
???!!! 17 December 2019
volgens mij is hinder toegestaan.

Waarom niet elke vrachtwagenchauffeur een 10 minuten durend filmpje laten zien over het wanbeleid van de overheid: beperkte hinder en geen blokkade.
regelbedenker 17 December 2019
Nee Kjol, dit is het recht wat boeren hebben, die hebben gewoon nergens recht op, precies wat Mark van den Oever stelde, maar dan wil men dat je je woorden terugneemt
Pietje 18 December 2019
Hou de acties aub netjes hou je aan de wet,en probeer zo min mogelijk burgers lastig te vallen. Laat zien dat agrariers nette,correcte,eerlijke en respectvolle mensen zijn die keihard moeten werken om hun hoofd boven water te houden vanwege de extra kostprijsverhogende regeltjes die veel verder gaan dan EU-regels en nog maar te zwijgen over wereldeisen.
De supermarkten kopen veel producten uit het buitenland en leggen deze ONHERKENBAAR in de schappen.
Er zijn zelfs supermarkten die consument dermate misleiden zodat bv 99% van de consument DENKT dat ie 2-sterrenvlees koopt uit natuurgebieden terwijl 98% in de vitrine vooral bulkvlees is en ook nog wat enkel 2-sterren vlees.
Overheid heeft in 1998 al 10% van de varkensrechten gestolen zonder enige vergoeding. Verplichting luchtwassers op bestaande stallen zonder vergoeding,wijziging regelgeving in 1 dag waardoor koeienboeren die al financieringsverplichtingen aan zijn gegaan in grote financiele en nog erger,geestelijke problemen zijn gekomen,etc
Veel succes en wijsheid gewenst!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden