Van Drie Groep

Nieuws Corona

Personeelstekort bij VanDrie Group Italië

11 Maart 2020 - Erik Colenbrander

Vanwege het Covid19-virus heeft de VanDrie Group kalverintegratie op haar 3 productielocaties in Italië te maken met een dalende productie. Dat is het gevolg van quarantainemaatregelen, waardoor steeds meer personeel thuis moet blijven.

Ook het besluit van de Oostenrijkse overheid gisteren om de grens met Italië voor reizigers te sluiten baart de VanDrie Group zorgen, vertelt CEO Marijke Everts (foto). "25% van onze vleesafzet wordt gerealiseerd in Italië." Everts doet geen uitspraken over de prijsontwikkeling van kalfsvlees. Afgelopen week is de prijs van kalfsvlees met ruim 15 cent per kilo gedaald.

Ook Vion geraakt
Een andere grote Nederlandse onderneming die veel omzet in Italië realiseert is vleesverwerker Vion. In een persbericht eerder deze week verklaarde de onderneming:  "Het coronavirus heeft economisch grote impact op de wereldeconomie en raakt ook de gehele varkenshouderijketen. In de huidige situatie brengt dit grote economische risico’s en onzekerheden met zich mee. De situatie op de diverse vleesafzetmarkten is daardoor onzeker. In Azië komen er naast de logistieke problemen in China, nu ook Korea en Japan bij met de negatieve gevolgen van het coronavirus. De situatie in Italië heeft daarbij direct een beperking op afzetmogelijkheden van vlees aldaar."

Gesloten grens
De gesloten grens voor reizigers tussen Italië en Oostenrijk staat op gespannen voet met de verklaringen van de Italiaanse overheid en het bedrijfsleven dat het vrije verkeer van goederen, waaronder levensmiddelen, gegarandeerd zou zijn. Everts: "De voedselvoorziening krijgt prioriteit bij de maatregelen die de Italiaanse overheid neemt. Maar het bedrijfsleven neemt geen besluiten. We moeten afgaan op de afweging die de volksgezondheidsautoriteiten maken."

Isolement heeft effect
Gisteren maakte de welzijnsraad van de Italiaanse regio Lombardije bekend dat het isolement van de besmettingshaarden in Noord-Italië het aantal nieuwe besmettingen blijkt te reduceren. Van 6 tot 9 maart is de verspreiding van de infectie in de provincie Lodi vertraagd in vergelijking met de voorgaande weken. Ook vanuit de Wuhan-regio in China, waar het in januari allemaal begon, komen berichten dat het aantal nieuwe besmettingen dag na dag afneemt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden