Shutterstock

Inside Varkens

DCA herroept Beursprijs varkens

8 April 2020 - Wouter Baan - 13 reacties

Vanwege negatieve marktontwikkelingen heeft DCA-Markets besloten om de DCA Beursprijs voor de lopende week alsnog te verlagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij de onveranderde notering van afgelopen vrijdag werd al de kanttekening geplaatst dat de notering deze week mogelijk herroepen zou worden. De slachterijnoteringen van vandaag (woensdag 8 maart) geven hier aanleiding toe.

Lagere slachterijnoteringen
Zo hebben Van Rooi en Westfort beide de notering met 5 cent verlaagd tot €1,65 per kilo. Compaxo schaaft zelfs 8 cent van de prijs af tot €1,62. Ook de Pali Group en Gosschalk verlaagden hun inkoopprijzen.

De stroeve vleesafzet, vanwege de coronamaatregelen, en de uitval van een slachtdag met Pasen komen wat ongelukkig samen en voeren de druk op de varkensprijs op.

De DCA Beursprijs 2.0 voor geslachte varkens daalt met 5 cent tot €1,72 per kilo. De prijs van levende varkens daalt met 4 cent tot €1,38 per kilo.  

Toelichting DCA-Markets:
Afgelopen vrijdag heeft DCA-Markets de DCA Beursprijs 2.0 (Beursprijs) voorlopig vastgesteld. Met het voorbehoud om, mocht daar aanleiding voor zijn, de gepubliceerde Beursprijs voor vandaag 20.00 uur, opnieuw vast te stellen. Dit met het oog op de onzekere marktsituatie. Die situatie is aanleiding geweest om advies te vragen aan het prijspanel. Dit heeft geleid om met terugwerkende kracht de Beursprijs als volgt vast te stellen. Voor levende varkens wordt de mutatie min €0,04 en komt de notering uit €1,38 en voor geslachte varkens min €0,05 en komt deze notering uit op €1,72. Deze notering geldt voor varkens die geleverd worden in de periode zondag 5 april 2020 00:00 uur tot en met zaterdag 11 april 2020 23:59 uur.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden