Vion Food Group

Inside Varkens

Vion noteert stabiel, geen bodem voor biggenprijs

13 Juli 2020 - Wouter Baan

De prijsdruk op de biggenmarkt is nog niet gaan liggen, maar er schuilt ligt aan de horizon...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In navolging van de DCA Beursprijs blijft ook de varkensprijs van Vion stabiel, op €1,47 per kilo. Daarmee komt er een einde aan een korte maar hevige prijsdaling, slechts enkele weken geleden stond de notering nog bijna 20 cent hoger. 

Een nijpend overaanbod slachtrijpe varkens, in combinatie met een exportverbod naar China, zwengelde de hevige prijsdruk aan. Ook op de vleesmarkt geven de karkas-onderdelen een stabiel beeld af, zo blijkt uit de mutaties van DCA voor deze week.

Stroeve biggenhandel
De stabiliserende varkensprijzen (in combinatie met de heropening van Tönnies vanaf volgende week) bieden weliswaar zicht op betere tijden, maar vooralsnog blijft de biggenhandel een taaie aangelegenheid. Voor een groot aantal koppels is geen afzet. Wel is het vermoeden dat diverse koppels op veel plekken tegelijk worden aangeboden, waardoor er sprake zou zijn van een opgeklopt aanbod.

De Duitse VEZG-notering moet deze week flink inleveren en daalt met €10 tot €39. Dit is het laagste niveau in anderhalf jaar tijd. Na een forse afwaardering afgelopen week komt de bodem voor de DCA BestPigletPrice in beeld, maar zover is het nog niet. De notering moet deze week €2 inleveren tot €31 per big.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden