Shutterstock

Inside Voer

Brokprijs varkens verder omlaag

31 Juli 2020 - Jorine Cosse

De prijsdaling van vorige maand wordt ook in juli doorgezet, zo blijkt uit de mengvoeranalyse van de WUR. De dalingen zijn in lijn met die van vorige maand, met de babybiggenkorrel als snelste zakker. Om te kijken wat de toekomt in petto heeft wordt er een blik geworpen op de Boerenbusiness Mengvoerprijsindicator.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rond april belandden de grondstoffen van de mengvoeders in een kortstondig prijsdal. Niet veel later trok de prijs weer aan, dat heeft zich alleen nog niet doorgezet in de prijzen van juli. De snelste daler is de babybiggenkorrel. Deze valt met €0,25 terug naar €35,90. Hiermee vlakt de piek die de prijs aan het maken was weer flink af. De prijs is in vergelijking met het 5-jarig gemiddelde nog altijd hoog, maar niet zo hoog als de piek die eind 2018, begin 2019 behaald werd.

Een dubbeltje (en een half) minder
Zowel de prijs van zeugenbrok dracht en vleesvarkens gaat met een dubbeltje, oftewel 10 cent, naar beneden. Hiermee is de stijging van 2 maand terug volledig teniet gedaan. Zeugenbrok komt hiermee uit op €25,20 en de vleesvarkensbrok noteert op €24,45. Voor beide noteert de prijs hiermee relatief stabiel nu de stijging afgevlakt is. Beide prijzen fluctueerden in de afgelopen 5 jaar binnen €4 van het hoogste en laagste punt en het liepen regelmatig gelijk op.

Voor de zeugenbrok lakto en de start-/overgangskorrel wordt een daling van €0,15 genoteerd. Ook deze prijzen verliepen in de afgelopen jaren relatief gelijkmatig, al is de start-/overgangskorrel over het algemeen een zo'n €1,50 goedkoper.

Verwachting
Naar verwachting stijgt de prijs van varkensbrok weer in de volgende maand, aldus de Boerenbusiness Mengvoerprijsindicator. Zoals het nu lijkt blijven de prijzen daarna tot aan eind oktober relatief stabiel, om vervolgens weer te dalen. Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat de prijzen van de grondstoffen in deze periode weer wat gedaald zijn, een reactie in de mengvoerprijzen duurt altijd enkele weken.

(Prijzen in dit artikel gelden per 100 kilo bij een levering van 32 ton)

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden