Shutterstock

Inside Varkens

Biggenhandel loopt van geen kant

21 September 2020 - Wouter Baan - 7 reacties

Het geplaats krijgen van biggen is een flinke uitdaging. De afzet, met name de export, loopt van geen kant.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het grote probleem is dat Duitsland nauwelijks biggen afneemt nu daar Afrikaanse varkenspest is vastgesteld. Wekelijks gaan er tientallen duizenden biggen de grens over, maar momenteel veel minder, zo geven handelaren aan. De exportcijfers die nog moeten worden gepubliceerd, moeten aantonen hoeveel de vraaguitval is.

Geen plek
Op de vrije biggenmarkt is nagenoeg geen vraag en binnen vaste koppelingen loopt het ook stroef. In kort gezegd zijn er teveel biggen dan de plaatsingsruimte toestaat. Er wordt her en der voor een extra slachtdag geopteerd als poging om de markt daarmee uit het slop te trekken. Of slachterijen (en de NVWA) hieraan gehoor geeft, moet nog blijken.

Na een forse verlaging stabiliseert de Duitse VEZG-notering op €28 per big. In Nederland houdt de DCA BestPigletPrice het niet droog. De notering daalt met €1 tot €25 per big.

Vion corrigeert 
Qua varkensprijzen maakt Vion deze week een correctie door met €0,03 te plussen tot €1,47 per kilo (inclusief btw). Daarmee staat de slachterij op gelijke voet met de recente mutaties van de andere Nederlandse slachterijen en de DCA Beursprijs, sinds de uitbraak van AVP bij onze Oosterburen.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden