Shutterstock

Inside Varkens

Biggenprijs weet opwaartse lijn vast te houden

18 Januari 2021 - Chanti Oussoren - 2 reacties

De biggenmarkt is prima van start gegaan in de eerste weken van het jaar. Het overaanbod is aan het opdrogen, de vraag neemt toe en dat resulteert in prijsverhogingen van de DCA BestPigletPrice. Deze week is er opnieuw sprake van een plusje. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de eerste weken van het jaar was de vraag naar biggen overwegend goed, zowel in binnen- als buitenland. Vooral vanuit Spanje was er veel belangstelling voor Nederlandse biggen. Dit blijkt ook uit de exportcijfers: in week 1 gingen er bijna 40.00 biggen uit ons land de Spaanse grens over.

Deze week is de vraag naar biggen wat tammer dan voorgaande weken. Dit heeft te onder meer maken met de beperkte slachtcapaciteit, waardoor de afzet van vleesvarkens moeizaam verloopt. Dit beperkt de plaatsingsruimte van biggen. Ook de nasleep van de slechte weersomstandigheden in Spanje (zware sneeuwval) spelen een rol, sinds vorige week zakte de vraag flink terug.

VEZG-notering stijgt
In Duitsland is het sentiment op de varkensmarkt nog altijd niet positief en hangen er nog altijd veel varkens boven de markt. Toch doet de Duitse VEZG-biggennotering deze week, net als vorige week, een stap omhoog. In tegenstelling tot het ruime aanbod vleesvarkens droogt in Duitsland het biggenaanbod wel iets op. De VEZG-notering stijgt met €1 tot €25 per big.

Plusje voor BPP
De DCA BestPigletPrice onderging in de voorgaande weken telkens een behoorlijk prijsstijging. Vorige week zwakte het tempo wat af, maar er was nog wel sprake van een voorzichtig plusje van €0,50. Deze week stijgt de notering eveneens met €0,50 en komt hiermee uit op €29 per big. Ook de Deense biggenprijs zat de afgelopen weken in de lift. Deze week is dit niet anders, de notering stijgt en komt uit op omgerekend €31,60.

Klik hier voor de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden