Eigen foto

Inside Varkens

Biggenprijs plust gestaag verder dankzij exportvraag

25 Januari 2021 - Chanti Oussoren - 13 reacties

De biggenmarkt kende in de afgelopen weken een periode van opleving. Ook deze week doet de DCA BestPigletPrice een stapje omhoog, de mate van prijsstijging is wel minder fors geworden want de afzet van vleesvarkens wil nog niet vlotten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt luidde 2021 in met forse prijsstijgingen. De afgelopen 2 weken waren die niet meer aan de orde, maar de notering deed nog wel kleine stapjes omhoog. Beide keren nam de prijs met €0,50 toe. Een forsere verhoging zit er helaas nog niet in, want de vleesvarkensafzet wil vooralsnog niet vlotten.

Waar de negatieve tendens op de biggenmarkt snel omsloeg in een positieve tendens, blijft de vleesvarkensmarkt nog altijd achter. Het slachttempo beperkt de vleesvarkensafzet. De voorraden in Duitse vrieshuizen is nog erg groot, dus schroeven slachterijen het tempo wat terug.

Toch kon de biggenmarkt profiteren van een goede exportvraag, met name vanuit Spanje. In Nederland worden biggen aan de dure kant, maar de exportvraag is dusdanig goed dat de prijzen omhoog worden geschroefd.

Biggenprijs plust gestaag verder
Mede door de goede exportvraag plust de biggenprijs gestaag verder. De DCA BestPigletPrice zet deze week wederom een plus in van €0,50 en noteert op €29,50.

Ook in Duitsland zet de prijsstijging voort. Het binnenlandse biggenaanbod neemt daar af vanwege een lager zeugenbestand. De VEZG-notering uit op €26 per big, een toename van €1 in vergelijking met vorige week. Denemarken zet eveneens de stijgende lijn voort en de prijs stijgt naar omgerekend €33,60.

Klik hier voor de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden