Shutterstock

Inside Varkens

Varkensmarkt overspoeld met varkensvlees

11 Juni 2021 - Chanti Oussoren - 6 reacties

Aan de opleving van de varkensmarkt lijkt voorlopig een einde te zijn gekomen. De Europese markt wordt namelijk overspoeld met varkensvlees. Wat doet de DCA Beursprijs 2.0?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het sentiment op de varkensmarkt is rap omgeslagen. Waar de prijzen enige tijd geleden nog in de lift zaten, zijn er deze periode nauwelijks verhogingen waarneembaar. Dit heeft alles te maken met een ruim varkensvleesaanbod in Europa. 

De afzet van vlees richting China is namelijk sterk gestagneerd en naar verluidt behelst de export voornamelijk nog bijproducten waar fors minder voor wordt betaald. Dit zorgt voor extra volumes en bijbehorende toenemende druk op de Europese markt. Omdat het aanbod de vraag overstijgt, wordt er veel vlees ingevroren. De verkoop ontwikkelt zich stabiel.

DCA Beursprijs 2.0
Omdat de weersomstandigheden in Nederland erg goed zijn, wordt er wel vlees gekocht voor op de barbecue. Dit is echter niet genoeg voor een plusje op de DCA Beursprijs 2.0. Vorige week deed de notering nog een klein stapje omhoog. De verhoging van een cent werd afgelopen week opgevolgd door Compaxo, overige slachterijen hielden de prijs onveranderd.

Door de toenemende druk op de markt kan de DCA Beursprijs 2.0 nu geen verhoging realiseren. Een verlaging lijkt echter vooralsnog niet aan de orde en deze week blijft de DCA Beursprijs 2.0 dan ook stabiel. Dit komt neer op een bedrag van €1,60 voor geslachte varkens en €1,21 voor levende varkens. Afgelopen woensdag bleef de VEZG-notering ook stabiel.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden