JPstock / Shutterstock

Nieuws Dierenactivisme

Activisten dringen binnen bij locatie VanDrie Group

13 September 2021 - Wouter Baan

Bij kalverslachterij Ekro in Apeldoorn, onderdeel van de VanDrie Group, zijn gisteravond 82 dieractivisten binnengedrongen. De actievoerders van de Franse organisatie 269 Libération Animale ketenden zich vast en zijn onder politiebegeleiding van het terrein verwijderd.

VanDrie Group vindt de actie 'ongehoord onbeschoft en totaal misdadig' en heeft aangifte gedaan. Tijdens de bezetting waren geen medewerkers aanwezig, enkel 2 beveiligers. Die konden niet voorkomen dat de activisten binnen wisten te dringen.

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag, onder begeleiding van de ME, de slachterij ontruimd en de activisten gearresteerd, zo schrijft de Gelderlander.

Dat dieractivisten veehouderijbedrijven en slachterijen binnen weten te dringen, gebeurt de laatste jaren steeds vaker in Noordwest-Europa.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden