Lithuaniakid / Shutterstock.com

Inside Varkens

Vion duwt varkensmarkt dieper in mineur

28 September 2021 - Wouter Baan

Met dat de varkensprijzen enige vorm van stabiliteit lieten zien, komt Vion deze week met een nieuwe verlaging op de proppen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het vleesconcern verlaagt de notering met €0,03 tot €1,33 per kilo (inclusief btw), daar waar de DCA Beursprijs vrijdag wel onveranderd bleef. De motieven achter de correctie zijn de toenemende druk op vleesmarkt in Europa en het ontbreken van afzetmogelijkheden in Azië.

Uitwijkmogelijkheden zijn er niet, gezien de vrieshuizen naar eigen zeggen overvol zitten. Daarbij dumpen Deense en Spaanse exporteurs grotere volumes volumes op de Europese vleesmarkt.

Geen stabiliteit
Hoewel de beweegredenen van Vion niet onlogisch zijn, zal de verlaging ongetwijfeld rauw op het dak vallen in de sector. Na flinke afwaarderingen vertoonde de varkensmarkt eindelijk enige vorm van stabiliteit. 

Of de andere slachterijnoteringen woensdag ook omlaag gaan, zal moeten blijken. De kans hierop is er door de verlaging van Vion niet kleiner op geworden. Veel zal ook afhangen van de mutatie op de Duitse markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden