Valerie Kuypers

Nieuws Stikstof

Ook waterminister Harbers sluit bij stikstofoverleg aan

3 Augustus 2022 - Linda van Eekeres - 3 reacties

De boerenorganisaties die de uitnodiging van Johan Remkes hebben aangenomen (of nog aannemen) gaan vrijdag in gesprek met vier bewindslieden uit het kabinet. Naast stikstofminister Christianne van der Wal, landbouwminister Henk Staghouwer en premier Mark Rutte, schuift ook Mark Harbers, de minister van Infrastuctuur en Waterstaat, aan.

Dat laat een woordvoerder van Remkes weten. De aanwezigheid van Harbers suggereert dat het overleg niet alleen gaat over de aangekondigde stikstofmaatregelen, waartegen de huidige boerenprotesten zich richten, maar dat het breder wordt getrokken. De uitnodiging van gespreksleider Remkes die twintig boerenorganisaties hebben ontvangen, maakt ook duidelijk dat het kabinet in gesprek wil gaan over  'de invulling van de opgaves voor natuur, stikstof, klimaat, water en de toekomst van de Nederlandse landbouw'. Van de twintig boerenorganisaties hebben er elf hebben toegezegd vrijdag te komen praten. Vanavond (woensdag) heeft LTO Nederland een vooroverleg waar de boerenorganisaties die een uitnodigingsbrief van Remkes hebben gehad voor zijn gevraagd. Mogelijk dat er na vanavond nog enkele organisaties besluiten vrijdag wel deel te nemen aan het overleg. Hoeveel organisaties vanavond komen, zegt LTO niet.

Sessie van drie uur
Vrijdagochtend is er een sessie van drie uur met in ieder geval elf organisaties. Een woordvoerder van Johan Remkes, die als gespreksleider fungeert, benadrukt dat het de bedoeling is dat het een open gesprek wordt. Na afloop zal duidelijk worden of het bij dit verkennende gesprek blijft of dat er een vervolggesprek komt. De gesprekken met de provincies, natuurorganisaties, banken, voerfabrikanten en andere stakeholders gaan later deze maand plaatsvinden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
veehouder 3 Augustus 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10899912/ook-waterminister-harbers-sluit-bij-stikstofoverleg-aan]Ook waterminister Harbers sluit bij stikstofoverleg aan[/url]
Wat een slinkse manier om organisaties aan de tafel te krijgen. Vooraf een schriftelijke belofte alles open bespreekbaar. De kabinetsplannen van tafel en opnieuw kijken naar de mogelijkheden aangetoond met harde gemeten cijfers.
Abonnee
Chaoot 3 Augustus 2022
De chaos in Den Haag is nog niet groot genoeg, ze breiden het nog wat uit.
Echt om te lachen de arme stumperds.
Mensen laat u niet gek maken, komt vanzelf goed.
Abonnee
H. Laros 4 Augustus 2022
Minister Harbers komt met de waterkwaliteit . Let op! Door de droge jaren die achter ons liggen zijn een aantal gehaltes gestegen volgens de rapportages . Daarbij is al aangegeven dat droogte de hoofd oorzaak is! Richting EU wordt geschermd dat de veehouderij de oorzaak is . Grootste probleem voor drinkwater zit in de stijging van chemische stoffen zoals Pfas ,en medicijnresten . Kijken wat mogelijk is en acteren daarop.!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden