Vion Food Group

Nieuws Vion Food Group

Miljoeneninvestering Vion in Duitse vleesverwerking

17 Augustus 2022

Vion Food Group heeft bijna €50 miljoen geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van de rund- en varkensvleesproductie van de locatie in het Duitse Altenburg. Onder de noemer Regio-Express wil het Nederlandse vleesconcern met de vleesafzet inspelen op de trend naar meer regionaal vlees, die Vion zowel onder consumenten als in de retail waarneemt. 

De investering stelt Vion, zo meldt het bedrijf in een verklaring, in staat om schapklare producten te leveren van vers, verwerkt en verpakt rund- en varkensvlees van één leverancier (ook biologisch). Vion geeft hierbij aan te willen voldoen aan de toenemende behoefte aan regionale retailprogramma's, de CO2-voetafdruk te verminderen en kortere transporttijden en dus het dierenwelzijn te willen verbeteren.

De runderen en varkens worden dan ook geleverd uit de Oost-Duitse regio's. Altenburg ligt in de Oost-Duitse deelstaat Thüringen. "Door regionale boeren aan ons concept voor kortere, duurzamere toeleveringsketens te binden, verzekert Vion met deze investering de gezamenlijke toekomst als belangrijkste regionale leverancier van rund- en varkensvlees in Oost-Duitsland", aldus David De Camp, COO Beef bij Vion, in de verklaring. De uitbreiding past bij Vion goed in de strategie van vraaggestuurde toeleveringsketens, legt Philippe Thomas, COO Retail bij Vion uit in de toelichting. "Consumenten willen steeds vaker lekkere producten in korte tijd kunnen bereiden. Daarom werken wij aan oplossingen die precies aan die behoefte voldoen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Duitse tak Vion voert druk op varkensmarkt op

Nieuws Varkensprijs

Vion skipt Duitse prijs uit garantiesysteem

Nieuws Rundvlees

Biologische tak Vion nu ook actief in rundvlees

Nieuws Varkens

Vion verliest fors aantal varkens in Duitsland

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief