Shutterstock

Analyse DCA BestPigletPrice

Onzekere varkensmarkt doet biggenafzet geen goed

26 September 2022 - Wouter Baan

Hoewel de varkensprijzen tot recordhoogte zijn gestegen, blijft de markt tamelijk wankel aanvoelen. Dit is ook merkbaar in de biggenhandel die daardoor laag in toeren blijft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ondanks de snelle stijging van de varkensprijzen kwamen de biggenprijzen in ons land niet in de buurt van €50. De biggenprijzen konden het stijgingstempo op de varkensmarkt niet bijbenen. Dit is een signaal dat het vertrouwen in aanhoudend hogere varkensprijzen niet bijster groot is. In heel Europa is dat zo geval.

Exportcijfers
Dit blijkt ook uit de exportcijfers van Nederlandse biggen. Deze schommelde de afgelopen weken rond de 100.000. Vooral de afzet naar Duitsland heeft flink ingeleverd. In week 37 gingen 50.000 biggen de Duitse grens over, twee jaar geleden was dat in dezelfde week nog bijna 80.000. Ook de Spaanse vraag laat volgens handelaren te wensen over, dit komt ook tot uiting komt de exportcijfers. Een aanknopingspunt is wel dat de Spaanse biggenprijs weer in de lift zit, een signaal dat het aanbod in eigen land wat opdroogt.

DCA BestPigletPrice
De Nederlandse biggenmarkt kan wel wat impulsen gebruiken. Vraag en aanbod staan op gespannen voet, volgens handelaren is er sprake van een klein biggenoverschot. Vleesvarkenshouders in binnen- en buitenland blijven door de troebele vooruitzichten terughoudend om koppels op te leggen. De Duitse biggenprijzen zijn intussen ook een paar weken afgevlakt op €56 per big. In Nederland koerst de DCA BestPigletPrice ook zijwaarts, na bijna vergelijkbare eenduidige opgaven vanuit de handel. De notering blijft zodoende staan €46,50 per big. Een verlaging hangt concreet niet in de lucht, maar is wel waarschijnlijker dan een verhoging. 

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden