Shutterstock

Nieuws Varkensmarkt

Vlakke Duitse varkensprijs luidt einde kerstrally in

7 December 2022 - Wouter Baan

Het lukt de Duitse varkensprijs niet om een derde verhoging op rij te realiseren. Daarmee is de kerstopleving ten einde gekomen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De VEZG-notering blijft steken op €2 per kilo. Dit is historisch gezien een hoog niveau, maar toch hadden varkenshouders op meer gehoopt. Dat de notering niet verder stijgt, komt voornamelijk door de weerstand van de Duitse slachterijen die klagen over de misgelopen afzet in China en matte afzetmogelijkheden op de interne Europese markt. Met 772.366 geslachte varkens in de afgelopen week doet het slachtcijfer een klein stapje terug.  

Ook in Nederland loopt de kerstrally op zijn einde. De slachterijen verhogen de varkensprijs met €0,02 en volgen de richting die de DCA Beursprijs vrijdag had ingezet dus niet volledig. 

De komende weken moet blijken of de varkensprijzen de opgebouwde kerstbonus vast kunnen houden. Kijkend naar de markt zijn er zorgen over de afzetkansen in het nieuwe jaar. Gevreesd wordt dat vleesconsumptie terugvalt, nadat de feestdagen zijn geweest. Daar tegenover staat dat de gebroken weken dit jaar gunstig vallen. Daarbij is het varkensaanbod beperkt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden