Hendrix Genetics

Analyse Varkens

Biggenmarkt koerst zijwaarts verder

5 Juni 2023 - Wouter Baan

Na de verhogingen in de afgelopen weken koerst de biggenmarkt zijwaarts verder. Hoewel de koppels op de vrije markt toenemen, zit er tegelijkertijd voldoende trek in de lucht. Wat zijn de verwachtingen voor de langere termijn?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De biggenmarkt is redelijk in balans. Op de vrije markt nemen de aantallen langzaam toe, terwijl de export naar Spanje qua aantallen wat onder druk staat. Tegelijkertijd lopen de prijzen die op de Spaanse markt kunnen worden gemaakt weer op tot zo'n €100 per big, inclusief btw. Ook op de Duitse en Poolse markt is veel vraag.

Geen prijsdruk op komst
Voor de komende weken voorzien handelaren weinig prijsdruk. Mochten de varkensprijzen onverwacht nog een stap gaan zetten, dan wordt niet uitgesloten dat de biggenmarkt eenzelfde beweging maakt. Vooralsnog is dit niet aan de orde, maar deze zienswijze is wel tekenend voor het goede sentiment in de markt. De prijsdruk die normaal gesproken in het voorjaar ontstaat, waait vermoedelijk dit jaar over. 

Op basis van de opgaven blijft de DCA BestPigletPrice staan op €78 per big. De Duitse VEZG-notering blijft staan op €88.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden