Vanwege Afrikaanse varkenspest

Wit-Rusland stopt import Russisch varkensvlees

5 Augustus 2013

Wit-Rusland heeft een importverbod ingesteld voor Russisch varkensvlees dat afkomstig is uit de oblast Tula, een bestuurlijke regio ten zuiden van Moskou. De reden voor het sluiten van de grens is Afrikaanse varkenspest (ASF).

Volgens de Russische waakhond voor plant en dierlijke gezondheid Rosselkhoznadzor is Afrikaanse varkenspest vastgesteld binnen de grenzen van de oblast Tula, een bestuurlijke regio ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Moskou. Daarnaast wordt een verdere verspreiding van de virusziekte in vijf andere gebieden gemeld.

Wit-Rusland wil voorkomen dat de ziekte zich verder uitbreid. Om deze reden is een tijdelijke importban van levende dieren, varkensvlees en –producten, huiden, rauwe producten van hoefdieren, haar en vlees van wilde zwijnen en jagerstrofeeën ingesteld. Ook de import van voer en voersupplementen voor vee en huisdieren is tijdelijk verboden.

Volgens Rosselkhoznadzor waren er begin augustus in 14 bestuurlijke regio’s gevallen van ASF vastgesteld. Ook in Wit-Rusland zijn verschillende gevallen geconstateerd, waarvan enkele in de buurt van de Poolse grens.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox