Interview: Jan Wijnen

Winterveldboon bewijst nut op Hollandse bodem

29 September 2015

Nederland heeft er sinds dit jaar een nieuw gewas bij; de winterveldboon. Dit gewas is zeer geschikt als krachtvoervervanger met zijn zeer hoge eiwitopbrengst. Dit seizoen is het gewas voor het eerst in Nederland verbouwd en wordt door Limagrain vermarkt. Boerenbusiness Akkerbouwwatcher Niels van der Boom spreekt met productmanager Jan Wijnen, van Limagrain, over de resultaten en mogelijkheden voor deze nieuwe teelt. Die spreken de gehele sector aan.

Met een opbrengst van 6 tot 8 ton per hectare en een eiwitgehalte van 25 tot 32 procent is de eiwitopbrengst zeer hoog. Dat maakt het gewas zeer interessant voor melkveehouders, varkens- en kippenhouders maar ook akkerbouwers. Veldbonen gelden namelijk als derde gewas binnen de gewasdiversificatie GLB.

De winterveldboon is een variatie op de zomerveldboon. Voordelen zijn onder andere de hogere opbrengst van 10 tot 15 procent, het vroege oogstmoment en betere mogelijkheden voor de vervolgteelt. Limagrain heeft in ons land het ras Tundra beschikbaar. Dit ras heeft zich afgelopen seizoen zeer goed bewezen.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden