Shutterstock

Nieuws Stikstofdossier

Coalitie sluit akkoord over stikstofpakket

12 November 2019 - Wouter Baan - 10 reacties

De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie hebben een akkoord bereikt over het pakket aan maatregelen om het stikstofprobleem op te lossen. De exacte plannen worden op dinsdag 12 november of woensdag 13 november middels een Kamerbrief bekendgemaakt.

Het akkoord is bevestigd door premier Mark Rutte en de fractievoorzitters van de verschillende partijen. "We zijn eruit", zo meldde Rob Jetten (D66). Jetten noemt de maatregelen verstandig. Dit omdat de woningbouw dan weer op gang geholpen kan worden. Klaas Dijkhof (VVD) is overigens niet blij met de plannen, maar het is volgens hem wel noodzakelijk om de impasse te doorbreken. 

Stikstofarm voer
Een mogelijke maatregel die betrekking op de landbouwsector heeft, is de verplichte introductie van stikstofarm voer, zoals minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) eerder al liet weten. Ook gaat  de maximumsnelheid op veel snelwegen waarschijnlijk terug naar 100 kilometer per uur. Bronnen bevestigen aan de NOS dat 's avonds en 's nachts niet de voet van het gaspedaal hoeft. Dit zou de VVD, als voorstander van hard rijden, hebben afgedwongen. 

Later meer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
Ton Westgeest 12 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884647/coalitie-sluit-akkoord-over-stikstofpakket]Coalitie sluit akkoord over stikstofpakket[/url]
"Er mag niet meer op de pof worden geleefd als het gaat om het nemen van maatregelen die stikstofuitstoot reduceren", Zegt Carola Schouten..

Ok Carola, reken ons dat dan maar eens voor....of moet RIVM dat doen???
Ton Westgeest 13 November 2019
RIVM heeft uitgerekend dat van 130 naar 100 kilometer per uur rijden, geeft een reductie van 0,2%.
RIVM zegt dat ook al zijn alle boeren weg, er nog een stikstofprobleem is
Dan moet je toch na gaan denken als politiek.....want dan is er maar uiteindelijk een oplossing....Alle "natuur"gebieden een andere status geven! Want het is toch geen echte natuur.

Niet weg halen, gewoon als recreatiepark laten bestaan.
Alleen drie parken, De Wadden, Hoge Veluwe en de Biesbosch laten als natuurpark.

Nederland wordt hierdoor mooier dan het was, er is weer werk en de politiek moet zich eindelijk maar eens met de echte problemen gaan bezighouden. Bijvoorbeeld de vervuiling die ze importeren en het afval....
Ook de excessen die we gecreëerd hebben bv. in de Oostvaardersplassen, doordat we het "natuur" noemen,kunnen dan op een goede manier opgelost worden.

Ook van de zotte is natuurlijk dat we alleen al met oud jaar voor meer stikstof, CO2 en luchtvervuiling de lucht in blazen als waar we nu het land voor op slot gooien......

Politiek over regeren en leiding geven gesproken!!!!!!
Edward 13 November 2019
Rutten zegt: "We hebben te lang op de pof geleefd"....

Bedoeld hij dat we meer vervuilden dan opgeruimd kan worden en dat, voordat de gevolgen ernstiger worden dan ze al zijn, we een stapje terug moeten doen als het om vervuilen gaat? Zodat we er over een paar jaar weer vol tegenaan kunnen?
Of bedoeld hij dat we ons consumptie gedrag moeten gaan aanpassen....?

Bedoeld hij dat we minder moeten genieten van geld wat nog verdiend moet worden?

Bedoeld hij dat veel mensen veel te veel inkomen hebben terwijl nog meer mensen rond of onder de armoedegrens moeten leven?

Bedoeld hij dat hij eindelijk gaat inzien dat de belachelijke hoge inkomens naar beneden moeten en we met z'n allen gaan minimaliseren?

Het kapitalisme zorgt voor een steeds grotere scheefgroei.
De staatsschulden lopen steeds meer op, nu even niet misschien maar geloof mij dat we binnenkort weer een crisis in gaan, en de particuliere rijkdommen van the happy few lopen op.
Hoe kan een wereld existeren als er individuen zijn met groeiende vermogens van honderden (duizenden) miljarden dollars/euro's terwijl overheden maar blijven lenen (Mooi voorbeeld is Zuckerberg maar er zijn er veel en veel meer)
Die individuen zitten op geldbergen waarmee honger en oorlogen voorkomen kunnen worden.

Maar als bevolking zijn we geen haar beter. We zitten masaal op facebook om te roddelen en jaloers te worden of jaloezie op te wekken.
Om te oordelen en te veroordelen....
En Marc Z wrijft in zijn handen.

We zijn hebberig en willen altijd maar meer (over de ruggen van onze kinderen en kleinkinderen) omdat we materiaal-/vakantie honger hebben.

Ik geloof niet meer in de humaniteit en zgn goede bedoelingen van mensen en de politiek.

Beesten zijn het. De elite gaat over de ruggen van de (moderne) slaven.
De moderne slaaf werkt zich kapot en moet ieder dubbeltje omdraaien.
De slavendrijvers (managers, directeuren, leidinggevenden) hebben belachelijke hoge lonen t.o.v. de mensen die daadwerkelijk zorgen voor arbeid en productie. De slavendrijvers slijmen als NSB'ers bij de elite.

Wat zijn we als mensen toch triest en beklagenswaardig.

We zuigen de wereld leeg en vervuilen hem en denken daarbij niet aan onze kinderen en elkaar.....

Bah!!!
Ton Westgeest 13 November 2019
Edward er zitten veel waarheden in wat je zegt, maar meer dan je eigen gedrag veranderen kan je toch niet. Hooguit een goed voorbeeld geven...
Mensen willen meer, meer luxe, meer vakantie, meer vliegen, lekkerder eten. De politici willen wel dat de mensen een stapje terug doen, maar doen ze het zelf???
Edward 13 November 2019
Moi Ton,
Je hebt gelijk! Hebzucht zit in ieder mens, ook in mij :-(
Van die hebzucht maakt de overheid misbruik door de mogelijkheid te scheppen om leningen te sluiten zodat wij burgers alvast kunnen genieten van geld waar we nog voor moeten werken en veel mensen moeten echt zwoegen.
Zwaar werk, soms in ploegendiensten om de 24 uurs economie in gang te houden.
Op die manier verkopen we onze vrijheid en houden in stand dat bankdirecteuren tijden het golfen met hun golfmaatjes kunnen bespreken, met een hete aardappel in de mond, wat voor jacht ze van plan zijn te gaan kopen en...... ach laat maar, ik word er misselijk van.
We verkopen zelfs leningen (o.a. Maxima doet hier haar best voor) aan mensen in ontwikkelingslanden zodat ze een bedrijfje kunnen beginnen om vervolgens de lening met rente weer terug te betalen. Veel van die arme mensen redden dat niet en raken armer dan ze waren....

Zolang we als burgers blijven lenen en blijven vleesboeken hebben we geen recht van spreken.

Lenen maakt je schuldig!!!

Wat kun je van een overheid die schuldig is (bijna alle westerse overheden hebben schulden van honderden- of duizenden miljarden euro's) verwachten.

Go with the flow, dat hoor je vaak zeggen. Tegen de stroom, die richting afgrond gaat, in blijven zwemmen is zwaar.
Soms word ik een stuk meegesleurd in die stroom van individualisten, materialisten, egoisten, narcisten en eenzame mensen om vervolgens weer goed te beseffen hoe gestoord wij mensen zijn.

Je merkt dat ik gefrustreerd ben. Over het algemeen valt dat wel mee maar na zo'n uitspraak van Rutten vanmorgen, dat we te lang op de pof hebben geleefd, moet ik ergens mijn frustratie kwijt.
Bedankt voor je weerklank. Ik ga nu weer over tot de orde van de dag.
Ton Westgeest 13 November 2019
Zet de frustratie van je af Edward, je kunt er niets tegen doen. Ze zeggen allemaal dat het vijf voor twaalf is, ik denk zelf dat het allang over twaalf is.

Als je programma's als Zembla ziet en Na ons de Zondvloed, zie je dat er geen redden meer aan is. Maar heel interessant hoe deze samenleving, hoewel ze tot een zeer hoog beschaving's punt zijn gekomen zichzelf zo kunnen verruïneren. Alleen het verschil met vorige beschavingen als Maja's, Azteken, Chinezen enz. is dat ze niet de hele planeet ten gronde gericht hebben...........

Als je nu overal de vervuiling van de weelde om je heen ziet .... Een uur singles day bij Alibaba 12 miljard pakjes met vervuiling. We gaan gewoon door met ontbossing, voor biomassa. We gaan gewoon door met ontbossing voor palmolie. We gaan gewoon door met ontbossing voor soja voor veevoer maar vooral voor de Vegaindustrie, wat vele malen groter gaat worden....

Dan gaat deze beschaving dat wel doen!!
Pippi 14 November 2019
Is Ton Westgeest ontsnapt uit een inrichting voor geestzieke boeren??
OMG wat kan die onbenullige nietsnut uit zijn nek kletsen zeg.De ene na de andere onzin idee, bewering of achterlijke standpunt??
Ik vraag me echt af of die man ooit de lagere school heeft afgemaakt want heel veel heeft hij niet geleerd blijkbaar.
Gelukkig zijn er hier en daar toch wat slimme mensen over op diverse boeren discussie websites maar helaas niet veel
Jammer dat er zo veel slecht geïnformeerde mens op het platteland wonen.
Dat belooft wat met de toekomst van de Nederlandse landbouw en boeren.
Wat een trieste bedoeling.
Gelukkig is er een héél kleine maar groeiende groep verlichte biologische boeren die wel snappen wat goede bedrijfskeuzes zijn en die wel op termijn de Nederlandse boeren wegwijs kunnen maken in een echt houdbare duurzame landbouw!!??
Weg met de domme boeren NU!!!!!!
GA MET ZIJN ALLEN LEKKER NAAR CANADA EMIGREREN OM DAAR DE BOEL MET JE MEGA BOERDERIJEN DAAR DE BOEL TE VERZIEKEN!!!
totdat ze jullie natuurlijk daar ook weer wegjagen.
schoenmakers 1 14 November 2019
Ton Westgeest heeft ondanks dat hij misschien niet hoog geschoold is, meer kennis van zaken als jij pippi, schijnbaar heb jij nog nooit iets in je leven kunnen beteken voor je medemens, en nu vindt je het nodig om de grootst mogelijke onzin als waarheid te verkondigen, ik heb het al vaker verteld, ga zelf aan de slag met je geweldige ideeën, val er ons niet mee lastig, en als je werkelijk zo goed bent als je aangeeft dan zul je ongetwijfeld volgers krijgen, maar ik weet zeker dat je een kansloze missie start, jij ook schijnbaar, anders zou je al wel bezig geweest zijn
Abonnee
Zuidboer 14 November 2019
Pippi schreef:
Is Ton Westgeest ontsnapt uit een inrichting voor geestzieke boeren??
OMG wat kan die onbenullige nietsnut uit zijn nek kletsen zeg.De ene na de andere onzin idee, bewering of achterlijke standpunt??
Ik vraag me echt af of die man ooit de lagere school heeft afgemaakt want heel veel heeft hij niet geleerd blijkbaar.
Gelukkig zijn er hier en daar toch wat slimme mensen over op diverse boeren discussie websites maar helaas niet veel
Jammer dat er zo veel slecht geïnformeerde mens op het platteland wonen.
Dat belooft wat met de toekomst van de Nederlandse landbouw en boeren.
Wat een trieste bedoeling.
Gelukkig is er een héél kleine maar groeiende groep verlichte biologische boeren die wel snappen wat goede bedrijfskeuzes zijn en die wel op termijn de Nederlandse boeren wegwijs kunnen maken in een echt houdbare duurzame landbouw!!??
Weg met de domme boeren NU!!!!!!
GA MET ZIJN ALLEN LEKKER NAAR CANADA EMIGREREN OM DAAR DE BOEL MET JE MEGA BOERDERIJEN DAAR DE BOEL TE VERZIEKEN!!!
totdat ze jullie natuurlijk daar ook weer wegjagen.
Lijkt mij dat hier de forumregels behoorlijk worden overschreden. Zelden zoveel zwakzinnigheid gelezen...
pietje14 14 November 2019
Pippi schreef:
Is Ton Westgeest ontsnapt uit een inrichting voor geestzieke boeren??
OMG wat kan die onbenullige nietsnut uit zijn nek kletsen zeg.De ene na de andere onzin idee, bewering of achterlijke standpunt??
Ik vraag me echt af of die man ooit de lagere school heeft afgemaakt want heel veel heeft hij niet geleerd blijkbaar.
Gelukkig zijn er hier en daar toch wat slimme mensen over op diverse boeren discussie websites maar helaas niet veel
Jammer dat er zo veel slecht geïnformeerde mens op het platteland wonen.
Dat belooft wat met de toekomst van de Nederlandse landbouw en boeren.
Wat een trieste bedoeling.
Gelukkig is er een héél kleine maar groeiende groep verlichte biologische boeren die wel snappen wat goede bedrijfskeuzes zijn en die wel op termijn de Nederlandse boeren wegwijs kunnen maken in een echt houdbare duurzame landbouw!!??
Weg met de domme boeren NU!!!!!!
GA MET ZIJN ALLEN LEKKER NAAR CANADA EMIGREREN OM DAAR DE BOEL MET JE MEGA BOERDERIJEN DAAR DE BOEL TE VERZIEKEN!!!
totdat ze jullie natuurlijk daar ook weer wegjagen.
daar hebben ze 9 kerncentrales krijg ook geen problemen Je voldoet overal aan
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Renure-succes Adema, nu nog overbruggingsboei

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden