Onderzoek ammoniak reden voor parlementaire enquête?

Is de basis van ons ammoniakbeleid wel correct, gezien historische data beperkt te achterhalen is? Herma van den Pol vanuit Wageningen over de uitkomsten van een ammoniakonderzoek van zelfstandig onderzoeker Jaap Hanekamp en wetenschapsjournalist Marcel Crok. 

20 Januari 2017|Boerenbusiness Call

8 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
Ton Westgeest 20 Januari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-call/video/10873088/Onderzoek-ammoniak-reden-voor-parlementaire-enquête?-]Onderzoek ammoniak reden voor parlementaire enquête?[/url]
Ja natuurlijk is er een reden voor een parlementaire enquête, maar het zal er niet van komen.... Al jaren worden we met de verkeerde cijfers om de oren geslagen, maar als de PvdA universiteit uit Wageningen eenmaal met cijfers is gekomen gaan ze dat natuurlijk nooit herroepen.... Het kwam/komt de politiek goed uit! Net als het injecteren van de bodem wat het bodemleven kapotmaakt kunnen ze niet meer terug... dat kost te veel claims van de industrie waar ze een convenant mee gesloten hebben!
Gebruiker
Fier 20 Januari 2017
Beste mensen, wat een debacle zou dàt zijn. Blijven daarom onze mooie oude eiken en andere bomen gewoon groen in Twente en de Achterhoek. Gras is ook al een positieve bijdrage aan de oplossing geworden, wegens omzetten van ..... Boeren blijf alert en volg deze discussie goed. Of deze oproep ook aan de landbouw organisatie oren gericht kan worden is maar de vraag.
Gebruiker
peter kremer 20 Januari 2017
Eerst hadden we zure regen nu amoniak wat is het volgende debacel?
Gebruiker
bookeskook 20 Januari 2017
Wat te denken over cijfers over fosfaatbuffering of doorslaan naar grondwater? Zijn nog iets ouder als nitraatstudie en ook onder politieke druk geproduceerd.
Gebruiker
Pietje precies 20 Januari 2017
Als de overheid de WUR een vorstelijk bedrag brengt met een onderzoeksvraag en het bedrag afhankelijk maakt van een bepaalde uitslag, hoe zou de WUR gereageerd hebben? Zou het kunnen? Een veld van deskundigen, (ik heb het van nabij meegemaakt) hebben indertijd met steekhoudende argumenten de uitslag becommentarieerd en zijn stelselmatig in een, zoals nu blijkt, ten onrechte verdachtenhoek geplaatst. Misschien is het dienstig nog eens te kijken wie de opdracht gegeven heeft, ik bedoel vanuit welke politieke kleur. We moeten ons eens voorstellen als een ondernemer zo iets geflikt zou hebben hoe radar (de media) bij voorbeeld gereageerd zou hebben. Ben benieuwd of er een organisatie is die deze misser aan de kaak durft te stellen. Er zijn ondernemers voor minder aan de hoogste boom geknoopt. Als ondernemer is bij mij het glas altijd half vol dus laat ons gezamenlijk er een les uit trekken. Degene die schade lijden manhaftig door de verantwoordelijken laten compenseren ja.....zucht...vanuit gemeenschapsgeld.
Gebruiker
BB abonnee
betweter 21 Januari 2017
waarom moet de WUR altijd onderzoeken doen die betaald worden door de aanvrager? Dus daardoor hebben ze bestaansrecht.
kijk naar koeien in de wei, is echt niet beter maar alle onderzoeken wijzen uit van wel onderzoeken in opdracht van Campina door de wur dus wie betaald die betaald!
hier ook weer mee, belachelijk!
Gebruiker
Ton Westgeest 23 Januari 2017
Betalen is niet erg,maar zij willen dan ook
bepalen....
Gebruiker
geert 24 Januari 2017
Boeren worden steeds besodermietert met gemanipuleerde rapporten ,die vaak door de overheid zelf zodanig worden op gesteld,anders klopt het verhaal van de politiek niet,om de boeren een hak te zetten
Gebruiker
kalf 10 Februari 2017
Natuurlijk moet er parlementaire enquete komen ,maar wie gaat dit dan onderzoeken?De WUR waarschijnlijk weer en die gaan zichzelf natuurlijk niet tegenspreken.Dus lto en nav doe toch eens wat.
U kunt niet meer reageren.