Interview Chris Buijink

Voor goede projecten hebben banken altijd geld

2 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het imago van de banken is er de afgelopen jaren in agrarisch Nederland niet op vooruit gegaan, sinds de economische en financiële crisis bijna zeven jaar geleden. Agrarische ondernemers ervaren dat bankiers een stuk kritischer zijn in het beoordelen van de kredietaanvragen. Terwijl aan de andere kan de Europese Centrale Bank (ECB) strooit met miljarden euro's om het banken zo aantrekkelijk mogelijk te maken geld uit te lenen. Hierdoor is geld lenen overal in de EU makkelijk geworden, zo blijkt uit onderzoek, behalve in Nederland.

Edin Mujagic, monetair econoom en rentemarktanalist van DCA, praat hierover met Chris Buijink, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Dit is de branchevereniging van alle banken die in Nederland actief zijn. Hoe zit dat, met de relatie tussen de banken en de Nederlandse agrarische sector?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
1 reactie
Durk 1 Februari 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/videos/bbtv/video/10861818/Voor-goede-projecten-hebben-banken-altijd-geld]Voor goede projecten hebben banken altijd geld[/url]
Waarom is de vraag naar de gehanteerde renteopslagen door banken niet verder besproken? Ik zou ook daar zijn mening graag over gehoord hebben.

Afgelopen week met onze relatiebeheerder deze problematiek ook besproken en hij gaf daarbij aan dat de bancaire kosten sinds de kredietcrisis enorm zijn toegenomen, naast uiteraard de kredietverliezen die zijn/worden geleden en de extra winstinhoudingen die gedaan moeten worden vanuit o.a. de politiek om de banken sterker te maken.
Het schijnt ook zo te zijn dat er nog veel duur spaargeld is dat eerst uitgeleend moet worden voordat men het goedkope ECB-geld nodig heeft.
Maar is dit wel het volledige verhaal?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden