Impact fosfaatrechten verandert melkveebedrijf

Vergelijk fosfaatrechten met een bokswedstrijd en dan zitten we pas in de tweede ronde. En er zijn nog enkele ronden te gaan. Dit zegt Lubbert van Dellen, agrarisch directeur van Accon avm, in de eerste aflevering van een serie van vijf over fosfaatrechten.

Lees ook over fosfaatrechten: 

1. Fosfaatrechten: kan ik als extensief bedrijf groeien?
2. Wat is een reële prijs voor fosfaatrechten?
3. Fosfaatrechten: val ik onder de knelgevallenregeling?
4. Fosfaatrechten: waar ligt exacte grens bij het jongvee?

In deze serie gaat Van Dellen de tientallen vragen beantwoorden die melkveehouders hebben opgestuurd naar de redactie van Boerenbusiness.nl. Deze vragen, die afgelopen dinsdagmiddag zijn binnengekomen, worden de komende (werk)dagen in vier afleveringen allemaal door Van Dellen uitgebreid en persoonlijk beantwoord. 

Je moet je hele bedrijfsvoering op de fosfaatrechten
aanpassen

In deze eerste aflevering gaat Van Dellen in op de huidige stand van zaken in de fosfaatrechten. Daarin maakt hij onder meer duidelijk dat nog een aantal stappen moet worden gezet, voordat het fosfaatrechtenstelsel definitief bij wet is vastgelegd. De komende maanden kan aan de voorwaarden van fosfaatrechten nog worden geschaafd. 

Ook benadrukt hij dat de impact van fosfaatrechten op de melkveebedrijven groot is. Niet alleen van de rechten an sich, maar ook doordat melkveehouders hun strategie moeten aanpassen in onder meer het voerspoor en het jongvee om de aangekondigde korting op de fosfaatrechten zo veel mogelijk te beperken. 'Je moet je hele bedrijfsvoering er op aanpassen. Daar ben je echt een paar seizoenen mee bezig.'

Heeft u nog vragen over fosfaatrechten?
Mail ze door naar redactie@boerenbusiness.nl. Samen met Lubbert van Dellen gaan wij ze beantwoorden.

Powered by:

23 Maart 2016|Vragen aan Lubbert van Dellen

1 reactie
Reacties Reageer
Gebruiker
Kwikweert 23 Maart 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10868880/Impact-fosfaatrechten-verandert-melkveebedrijf]Impact fosfaatrechten verandert melkveebedrijf[/url]
Goed verhaal, moeten we goed in de oren knopen
U kunt niet meer reageren.