Euro heeft alle potentie als dé wereldmunt

Nederland is rijk geworden dankzij een sterke gulden. Rekening houdend met deze gedachte is het eigenlijk volstrekt onlogisch dat de Europese Centrale Bank er alles aan doet om de euro te verzwakken.

Volgens Edin Mujagic kan het huidige monetaire beleid veel lering trekken uit de lessen van de geschiedenis en daarom schreef hij het boek ‘Monetaire geschiedenis, waardevolle lessen uit het guldentijdperk’. Samen met Wouter Baan blikt Mujagic terug en vooruit op enkele monetaire ontwikkelingen. 

8 Juli 2016|Interview Edin Mujagic

3 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
Rabo 9 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10870592/Euro-heeft-alle-potentie-om-dé-wereldmunt-te-worden]Euro heeft alle potentie om dé wereldmunt te worden[/url]
De euro zal geen 10 jaar meer zijn als het in Europa zo doorgaat.
Engeland zal het eerste herstellen.
Gebruiker
Realist 9 Juli 2016
Engeland zal als eerste weer terugvallen op het gebruik van steenkolen zul je bedoelen.
Valt overigens niet op, de meeste gebouwen zijn er nog zwart van.
Gebruiker
boelie 9 Juli 2016
Hallo Rabo 70 procent van de burgers/kiezers is helemaal klaar met de EU de nationale regeringen schuiven alles te pas en te onpas op EU regels.Deze minachting en arrogantie heeft jaren zijn gang kunnen gaan.Dit is echt het begin van het eind aan de EU.Het had gewoon een economische unie moeten blijven zonder al die politieke bemoeienis.En Wereld munt nooit niet. Dat is en blijft de dollar want onze USA broeders gaan dat echt niet pikken.
Gebruiker
Edin 9 Juli 2016
Eens met iedereen hier. Ik zeg alleen dat de euro in principe alles heeft om de wereldmunt te worden. Maar wordt het niet want Europa maakt er een potje van. Niet alleen van de euro maar van het project EU ook.
U kunt niet meer reageren.