Marge in keten biedt ruimte voor aardappelteler

Hoewel de Nederlandse aardappelsector een sterke positie heeft, lukt het telers nagenoeg niet om een fatsoenlijke boterham te verdienen. Daarbij worden zij in een richting geduwd van innoveren en verduurzamen.

Eén van de belangrijkste randvoorwaarde om deze en ook andere kansen te realiseren is een Europees level playing field. ABN Amro beschrijft in het rapport 'In de ban van pieper' welke zaken de rendementsverbetering in de weg staan. Jan de Ruyter, sectormanager plantaardige sectoren, licht in een gesprek met akkerbouwwatcher Clarisse van der Woude toe hoe hij dat ziet. 

13 Oktober 2016|Boerenbusiness TV

1 reactie
Reacties Reageer
Gebruiker
BB abonnee
Vrije Agria 13 Oktober 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10871895/Marge-in-keten-biedt-ruimte-voor-aardappelteler-]Marge in keten biedt ruimte voor aardappelteler[/url]
Zolang een groot deel van de telers hun aardappelen voor 10 tot 15 ct weggeeft voordat ze in de grond zitten en daarbij ook nog met een pakket voorwaarden daaraan zullen ze nooit 30 ct pakken.
Gebruiker
BB abonnee
Piet Patat 13 Oktober 2016
Juist, ik zou ABN op het hart willen drukken om cliënten aan te sporen minder verplichtingen aan te gaan middels levering-contracten en de klant te helpen zowel met financiering als advies om risico spreiding in hun bedrijfsvoering in te bouwen.
Het gemengde bedrijf is door banken al jaren afgezworen, we moesten ons allemaal meer specialiseren en dan daar groot in worden echter ik denk dat dit de verkeerde denkwijze is. Meer takken van landbouw-sport beoefenen met behapbare arealen of aantallen dieren.
Er is dan altijd iets op je bedrijf wat het goed doet en je risico kan afdekken.
U kunt niet meer reageren.