BB TV: Anne-Marie Spierings

'Den Haag niet debet aan mestfraude'

17 November 2017 - 4 reacties

Voor Anne-Marie Spierings (D66), gedeputeerde Agrarische ontwikkeling, Energie en Bestuur van de provincie Brabant, kwam de mestfraude niet als een verassing. In een gesprek met Wouter Baan gaat Spierings ook in op de transitie van de veehouderij in Brabant en de mogelijke compartimentering van varkensrechten. 

Spierings debatteert op het Nationaal Economisch Landbouw Congres op 30 november in Bunnik (Utrecht). Toegang is voor abonnees van Boerenbusiness gratis. Klik hier voor meer informatie.

 

Reacties
4 reacties
john 19 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10876612/den-haag-niet-debet-aan-mestfraude][/url]
in 2014 is de verwerkingsplicht ingevoerd, nieuwe regelgeving waar natuurlijk fouten bij gemaakt worden. Na een paar jaar werken met deze regels weet iedereen ook zijn weg te vinden waardoor er minder fouten gemaakt worden. Als sector is er al zo vaak aangegeven dat de manier van werken fraudegevoelig maar of dat daadwerkelijk zoveel gebeurd is als voorgespiegeld is een tweede. Wel heeft de verwerkingsplicht geleid tot het massaal afzetten van dikke fractie waardoor er meer volume dichtbij in de grond gewerkt is. Misschien was dat juist niet de bedoeling van die verwerkingsplicht, maar dan moet de overheid ook de verantwoordelijkheid nemen om locaties aan te wijzen waar het volume volledig verwerkt kan worden.
schoenmakers1 20 November 2017
regeren is vooruit zien, onze regering doet zomaar wat en als het later anders uitvalt veranderen ze de regels maar weer zodat niemand nog iets heeft om naar toe te werken
Piet 20 November 2017
Bedrijven zelf hun mest laten transporteren en bemonsteren zou direct verboden moeten worden
Gradje 20 November 2017
Mestfraude is zo opgelost alle mestmonsters die sterk afwijken bezoek van AID bij geen goede verklaring de stal maar sluiten en alle bedrijven die hebben laten dumpen precies het zelfde verhaal . Anders kunnen de goede het nog voor de slecht betalen . Er zijn al geluiden dat er mestvrije zones komen en dat zou dan niet eerlijk zijn voor de goede bedrijven .
BB 21 November 2017
Tenenkrommend interview. Zoveel kostprijsverhogende maatregelen en dan als conclusie dat het toch een positief verhaal is. Die mevrouw Spierings leeft echt in een droomwereld en heeft totaal geen gevoel met boeren, ook niet de innovatieve. Mooie praatjes, maar ze weet ook dat op deze manier alle veeboeren om zeep worden geholpen. En dat is het doel.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Politiek Peiling

D66 verliest fors, Omtzigt snoept zetels af van BBB

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief