BB TV: Andreas van der Vis

'Boetes op overtreding fosfaat verwarren'

20 Januari 2018 - 1 reactie

Melkveehouders kunnen vanaf 1 januari 2018 afgerekend worden op het aantal fosfaatrechten, maar ook op de inzet van fosfaat. Het levert verwarring op. Welke boete geldt voor welk onderdeel, en wat is de sanctie voor het ontbreken van voldoende fosfaatrechten? Andreas van der Vis, jurist bij Countus, praat je bij.

Een ander heet hangijzer zijn de knelgevallen. Er ontbreekt namelijk een groep: degenen die onomkeerbare investeringen deden. "Het gerechtshof in Den Haag laat zich niet uit over buitensporige last op individueel bedrijfsniveau", aldus Van der Vis. Toch zijn er ook voor deze groep kansen.

Het juridische deel van de fosfaatrechten is het vervolg op de praktische invulling. Daarover vertelde Jaap Gielen eerder al. Wil je meer informatie hebben over de fosfaatrechten? Klik dan hier.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Reacties
1 reactie
tinus 20 Januari 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10877268/boetes-op-overtreding-fosfaat-verwarren][/url]
wanneer komt frans weer aan de beurt?
Ammerlaan 21 Januari 2018
fosfaatrechten verworven op basis van juridisch eigendom, op ander ubn, wie is daar de eigenaar van? Jongveeopfokbedrijf waar het jongvee economisch eigendom blijft van het melkveebedrijf.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief