Minder vee remt verzuring natuur niet

Ammoniak is niet de belangrijkste bron van de verzuring in de natuur. Jan Cees Vogelaar van het Mesdagfonds, gaat in op het onderzoek van Geesje Rotgers in het vakblad Milieu. "Al doe je de hele veestapel in Nederland weg, dan blijft de verzuring." Minder vee in Nederland remt de verzuring in natuur niet.

17 Mei 2018|BB TV: Jan Cees Vogelaar

2 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
Gerrit 20 Mei 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/bb-tv/video/10878582/minder-vee-remt-verzuring-in-natuur-niet][/url]
ik ben het helemaal met je eens ,maar wrom zet je dit niet op het landelijke nieuws. ik zie of hoor jullie nooit .--dit lukt alleantie boer organisatie,s wel!!!
Gebruiker
BB abonnee
info 20 Mei 2018
Die ammoniak is zelfs veel minder dan voor de quotering van de veestapel en het is niet de ammoniak die de boosdoener is maar de uitstoot van de heilige koe , de auto, waarmee we zo nodig elke dag uren in gaan zitten om zo snel als mogelijk op ons werk willen zijn. En we bestellen bijna alles per computer want dan hebben we het de zelfde dag nog in huis , we bedenken niet dat deze producten door een koerier met auto word gebracht zelfs vanuit China (Alibaba) die met de grootste vervuiler, het vliegtuig, de producten vliegensvlug bij ons bezorgd. En de boer krijgt de schuld , onterecht vind ik. Laten we het bij de vervuiler neerleggen en niet een ander de zwarte piet toe spelen die u en mij voedsel levert wat het schoonste is van de hele wereld.
Gebruiker
BB abonnee
boerke brabant 21 Mei 2018
jan cees, nog werk aan de winkel, als je ziet hoe van hout van de provincie en het rivm jullie rapport van de tafel veegd. hopelijk kommen jullie snel met een antwoord, en word de regelgeving aangepast op de werkelijke situatie, veel succes
U kunt niet meer reageren.