Aantal afgegeven bouwvergunningen daalt

In het afgelopen jaar zijn, vergeleken met de laatste 6 jaar, de minste bouwvergunningen (1.553) voor de agrarische sector afgegeven. Zo meldt Cor Pierik, landbouwwoordvoerder van het CBS, in deze aflevering van Boerenbusiness Feiten. In welke sectoren was wel groei zichtbaar?

Bekijk alle cijfers hier.

4 Maart 2018|BB TV Feiten

8 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
BB abonnee
Analist uit het noorden 4 Maart 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/feiten/video/10877657/aantal-afgegeven-bouwvergunningen-daalt][/url]
Mijn vader zei vroeger al tegen me: Als de mensen die overdag met een stropdas rondlopen het goed hebben, heeft de agrarische sector het zwaar.
Zijn woorden zijn ook de afgelopen crisis weer bewaarheid, we hebben het in de agrarische sector best wel goed gehad. Met uitzondering de afschaffing van het melkquotum en de afname of in ieder geval geen toename van varkensvleesconsumptie.
Nu is de crisis weer helemaal voorbij en kan het bij de burger weer niet op (uitzonderingen daargelaten) en ook op de beurzen is het weer één groot feest. De landbouw wordt echter vanaf dat moment weer helemaal uitgeknepen en weet ternauwernood het hoofd boven water te houden.
Wat denkt men wel niet hoe met ons om te gaan. Kleinschaligheid wordt naar de verdommenis geholpen en later kraait men weer moord en brand, maar dan is het kwaad van vele stoppers al weer geschied.
Als laatste punt dient aangetekend te worden dat er in dit land heel veel mensen met een jasje aan lopen waar aan de achterkant te lezen staat: Handhaving of Handhaver. Die mensen, daar hebben wij er in dit land veel te veel van. En dan bedoel ik vooral die personen die werkzaam zijn voor milieu bij omgevingsdiensten die voor vele gemeenten tegelijk die werkzaamheden doen. Die mensen zorgen er voor dat de economie hapert door bijzonder intensief aandacht te schenken aan de weinige aanvragen voor bouwvergunningen die er dan al zijn. Mooi door gaan op die manier zorgt er voor dat de lust om goed te ondernemen geheel wordt weggenomen.
Rusland is er niks bij, wij zijn een democratie maar de ambtenaren die de macht hebben gedragen zich als communisten.
Gebruiker
bep 4 Maart 2018
Het gaat hier in nederland harstikke goed ? de ambtenaar helpt alles naar de mallemoer maar ja dat is goed voor de economie en de werkeloosheid.
Gebruiker
schoenmakers1 4 Maart 2018
het kan pas goed komen als een ambtenaar ook persoonlijk aanspraken kan worden voor zijn fouten, in 40-45 was de Jodenvervolging ook gewoon in opdracht van de machthebbers, hier mag en kan men niet mee wegkomen
Gebruiker
BB abonnee
Dirk 5 Maart 2018
Schoenmakers verhaalt weer over de 2e wereldoorlog. Hij is kennelijk al oud.
Gebruiker
Noordelijke beving boer 5 Maart 2018
Veel boeren in het aardbevingsgebied willen heel graag hun boerderijen vervangen. Maar helaas worden we erg tegen gehouden door de overheid.
Het asbest moet eraf! maar doordat ze bijna alle boerderijen maar hebben aangemerkt als karakteristieke pand is er een algeheel sloopverbod!!!
Tevens scheuren in de muren en in de vloer door de bevingen. Veel boeren zouden graag de boerderijen vervangen door een loods. Of in dezelfde stijl , maar wie gaat dan de meerkosten betalen? Dan is de provincie niet thuis!
Gebruiker
BB abonnee
info 5 Maart 2018
Heel logisch dat er minder word aangevraagd als je in je ondernemerschap op vele gebieden in een negatief daglicht word geplaatst . Tevens worden Ned. boeren niet gestimuleerd om te investeren in nieuwe stallen en of gebouwen doordat er op productie van allerlei eerste levensbehoeften te weinig verdienste kunnen worden gemaakt , melkquotum en suiker quotum wat word geschrapt , het zijn allemaal vormen om voor de consument een zo goedkoop mogelijk product te verkrijgen waar een ondernemer niks aan mag verdienen om zijn bedrijf te kunnen blijven runnen. Geen wonder dat er jonge boeren niet in de rij staan om in dit vak te gaan dus ook geen bouw drang hebben
Gebruiker
BB abonnee
Akkerbouwbrabant 21 Maart 2018
ben al maanden lang bezig in de eerste fase van de bouwaanvraag van een loods. steeds tegen de deadline komt de gemeente weer met een boel vragen en wil men weer aanvullingen op de gedane berekeningen en tekeningen.
men heeft tijd over op het gemeentehuis en dat kan je merken ook aan de manier waarop men zich vastbijt in de aanvraag.
Gebruiker
dracula 22 Maart 2018
En als je iets wil slopen, bouwen of verwijderen wordt dit weer onmogelijk gemaakt door een vleermuis. Er zijn er nu zoveel van dat er geen insect meer overblijft. Hoog tijd dat die beschermende status word opgeheven.
Gebruiker
geert 26 Maart 2018
Ondernemers worden steeds dwars gezeten en tegengewerkt,dat schijnt er bij tehoren !
U kunt niet meer reageren.