Taxatiekosten gaan flink omhoog in 2016

Taxateurs moeten zich voor 1 januari 2016 aanmelden bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, oftewel het NRVT.

Het nieuwe register brengt een groot aantal nieuwe regels met zich mee en dit leidt ook tot onvermijdelijke stijgingen van de taxatiekosten. Hier staat echter ook een hoop tegenover. Wat allemaal, dat legt taxateur Eddy Westmaas uit in een gesprek met Elze Kuiper in een nieuwe aflevering van Boerenbusiness Grondzaken. 

24 December 2015|Boerenbusiness Grondzaken

5 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
schoenmakers1 21 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/grondzaken/video/10867363/Taxatiekosten-gaan-flink-omhoog-in-2016]Taxatiekosten gaan flink omhoog in 2016[/url]
wat een kul verhaal, als de taxateur het wil kopen voor het getaxeerde bedrag zou het de waarde kunnen hebben, zomaar iets invullen blijft dus nog steeds mogelijk zolang hij niet de plicht heeft het ook voor dat bedrag te kopen
Gebruiker
Kraats Agr.mak/taxateur 21 December 2015
Klets-verhaal; zit geen verschil tussen huidige werkwijze/rapport en wat straks moet. De vraag vanuit de markt (accountants/banken/notaris/boer) wijzigt namelijk niet. Er moet een onderbouwd rapport liggen waar je als taxateur voor staat. Als je daarnaast ook makelaar bent, weet je exact wat de markt op dit moment doet.
Gebruiker
VMNN 21 December 2015
Inderdaad kulverhaal wellicht bedoeld om het zakkenvullen te legaliseren.
Gebruiker
bas 21 December 2015
Weer en sprookjesverteller die voordraagt uit en voor eigen werk
Gebruiker
WCM 21 December 2015
Makelaars en taxateurs???????? Hoe rijker de geest hoe smeriger het beest!!!!!
Gebruiker
bertha 28 December 2015
hoe krijg ik jouw geld in mijn zak de marktwerking van grondprijzen zal altijd blijven een taxateur kost gewoon heel veel geld waar een boer niet beter van wordt alleen maar kosten maken.
U kunt niet meer reageren.