DCA-analist Edin Mujagic

Geld lenen wordt over 2014 makkelijker

6 December 2013 - Redactie Boerenbusiness - 7 reacties

Er gloort hoop voor ondernemers die geld willen lenen voor investeringen, maar bij de bank vastlopen. Edin Mujagic, de rentespecialist van DCA, legt uit welke rol de ECB hierin speelt. Ook heeft dit zijn weerslag op de opslagen zo blijkt uit rente-update. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Sinterklaas 6 December 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/marktupdate/item/10840453/Geld-lenen-wordt-over-2014-makkelijker]Geld lenen wordt over 2014 makkelijker[/url]
Die Edin toch. Hij snapt er nog steeds niets van. Het lenen zal steeds slechter gaan bij de banken, omdat de banken hun balansen in orde moeten hebben. Dit gaan ze doen aan de hand van wat "hun bezittingen"(lees: de hypotheken) nog waard zijn en of de schulden hoger zijn dan de waardes van de bedrijven. Ik zou zeggen: het worden hele spannende tijden.
Johan 6 December 2013
Interessant punt. Als de banken uit zichzelf niet willen dan zal die dwang vanuit de ecb misschien wel werken want anders kunnen ze daar niet meer lenen. Ik hoop dat de verwachting uitkomt, maar wat mij betreft geldt wel eerst zien dan geloven.
kor 6 December 2013
Ben benieuwd of de ECB de Nederlandse overheid kan bewegen. ING en ABN Amro zijn nu staatsbanken, het kost de overheid geld als de opslagen naar beneden gaan of zie ik dit verkeerd?
Sinterklaas 6 December 2013
De risico-en liquiditeitsopslsagen zullen flink pmhoog gaan de komende maanden en jaren
Sinterklaas 7 December 2013
Als je nu al geen geld meer krijgt bij de bank, dan begin al vast maar je hele handel te verkopen.
Sinterklaas 10 December 2013
Die uitspraak slaat nog kant of wal, juist nu in een duure tijd , en om bij te blijven ,hoge machine prijzen ,grond enz, dat kun jij allemaal uit eigen zak laat me niet lachen , juist nu moet een bank garant en achter je staan Marja ze hebben er zelf een bende van gemaakt en wie zijn er weer de klos die beren die altijd netjes hun verplichtingen na hebben gekomen en die boeren die maar raak leefde komen weer goed weg want daar zit de bank al met veel geld in dus die laten ze niet klappen juist de goeie moeten het nu zelf maar uit zoeken als ze willen groeien of investeren krijgen ze keihard nee kan niet op het rekest ,echt een omgekeerde wereld"...........................wat een volk die amtenaren
Johan 26 Juni 2014
Kijk aan, nog mogelijkheden genoeg :-)
Bas 26 Juni 2014
He sinterklaas als je nu al al je credits al verspeelt hebt moet toch echt gaan nadenken over je toekomst.Ken hier bedrijven zat die geen enkel probleem hebben.Als je die nu al wel hebt ben je eigenlijk ten dode opgeschreven Lenen was de laatste jaren goedkoop en daar komen deze problemen uit voort.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Podcast Valuta met Joost Derks

'Rente in de eurozone gaat als eerste omlaag'

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

Podcast Valuta met Joost Derks

Europese rente gaat eerder dalen dan verwacht

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden